Gå til sidens hovedinnhold

Fakkeltog for Nyquistbyen

Artikkelen er over 2 år gammel

Bedre Byutvikling Moss (BBM) inviterer søndag 9. desember til fakkeltog – for å minnes Nyquistbyen og protestere mot vedtatte jernbaneløsning.

Grytidlig mandag 19. november startet den fysiske rivingen i Nyquistbyen, uten noen former for demonstrasjoner.

LES OGSÅ: Fikk starte rivingsarbeidet uten drama

BBM ønsker likevel å markere at en bydel nå forsvinner for å åpne opp for ny jernbane og ny jernbanestasjon.

Blomster og gravlykter

– Moss by blir bare fattigere og fattigere. En del av vår historie står for fall. Vi vil ha en minnemarkering til støtte for, og på vegne av, mennesker som fått merke tragedien Nyquistbyen på kroppen. De er ikke behandlet med den verdighet de har krav på, og de er flere enn flertallet i Moss bystyre ønsker å tro, skriver Wenche Kristiansen og Per Arne Thomassen i BBM til Moss Avis.

Fakkeltoget går på ettermiddagen, når mørket har falt på.

– Vi starter på Rådhusplassen, går ned til Søndre jernbaneovergang, rundt Nyquistbyen, opp til Kransen og tilbake til Rådhusplassen, der det vil bli holdt en appell og hyllest. Det vil bli satt ned blomster og gravlykter, varsler aksjonsgruppen.

LES OGSÅ: – For ille at dette trehuset fra 1800-tallet skal smadres

Protestmarsj

– Dette er også en protestmarsj mot det som skjer i Moss nå og som vil få store konsekvenser for Moss bys fremtid. Vi håper at politikerne nå kan sette på nødbremsen og tenke seg om litt.

– Kanskje vedtaket ikke var så lurt? Kanskje vi skal sjekke om det er et bedre alternativ før vi lager Ragnarok i byen vår? Nyquistbyen står for fall og den vil dessverre falle. Vi sørger med dem som er berørt. Vi har sett mennesker gråte, fått nerveproblemer og gått inn i depresjon. Ikke rart når hjemmet de har bodd i hele livet blir jevnet med jorda? For hva? For hvilken «gevinst»? Og på hvilken måte? Spør Kristiansen og Thomassen og runder av:

– Fakkeltoget vil bli et historisk minne om Nyquistbyens fall!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.