Østfold Røde Kors søker nye vitnestøttere

FRIVILLIGE: To av Fredrikstads vitnestøttere.

FRIVILLIGE: To av Fredrikstads vitnestøttere. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er viktig for de som er vitner, spesielt førstegangere, å ha en person som støtter dem, sier Laila Walheim Vitnestøttekoordinator i Røde Kors Østfold.

DEL

- Vi startet med dette for ti år siden og i dag har vi tretten vitnestøtter i Fredrikstad og syv i Moss. Vi vil veldig gjerne at fler melder seg til denne viktige jobben. Mennesker som har sympati og er medmenneskelige er gode vitnestøtter, sier Walheim.

Vitnestøtte-ordningen er en frivillig innsats av Røde Kors som går ut på at frivillige blir satt til å støtte, prate med og følge personer som er vitne til kriminelle handlinger.

- Dette er en jobb som er kun på dagtid, og vi vil gjerne at folk stiller opp to ganger i måneden. Du vil som vintestøtter oppleve å følge flere vinter i løpet av en dag, forklarer Walheim.

HÅPER: Laila Walheim ønsker at flere skal melde seg om frivillig vitnestøtte i Moss og Fredrikstad.

HÅPER: Laila Walheim ønsker at flere skal melde seg om frivillig vitnestøtte i Moss og Fredrikstad. Foto:

For å bli vitnestøtter må du gjennom en samtale med vitnestøttekoordinatoren og et fire timers kurs. Walheim forteller at det er en fordel om du vet litt om Røde Kors sine prinsipper i forkant.

- Vi får tilbakemelding fra dommerne etter rettsaker der vitnesøttere har vært tilstede om at dette fungerer godt. Ordningen fører til at vitnene gir bedre svar fordi de er tryggere i situasjonen. Vitnesøttene informerer gjerne i forkant om alt fra hvordan rettsalen ser ut til om de får vann å drikke der inne, forteller Walheim.

Det er en snittalder på over 55 forteller Walheim, men ønsker også yngre frivillige velkommen. Du må forøvrig være over 18 år for å stille som vitnestøtte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken