Lokket med årets ferske asparges

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På Røed gård serverte Hans Torer Mamen og Renate Schjolden årets asparges fra Jeløy.

DEL

Den dyrkes på Skallerød gård litt lenger nord på øya. Men i dag var det mulig å få en smakebit av denne delikatessen på Røed.

Det var matblogger Renate Schjolden og Hans Torer Mamen som hadde komponert en vårlig tallerken med blant annet asparges. Det var tydelig at dette var populært. Begge de to på kjøkkenet fikk kjørt seg, men Renate Schjolen rakk å forklare litt mellom øktene.

- Her har vi blant annet ørret som Hans Torer selv har røkt på gården. I tillegg har vi en egenkomponert skalldyrsalat og vår egen rødbetdressing. Jeg har også vært ute i skogen og vi har et dryss med spiselige blomster som gjøkesyre over retten.

- Men det viktigste er selvsagt asparges. Den passer Hans Torer godt på. Han er ekspert på den tilberedningen, understreket Schjolden. På gården ellers var det marked, konsert og leker for barna.

På søndag står også sjokolade-meditasjon og olivensmaking på programmet.

Artikkeltags