Mosserussen klare for krafttak mot kreft med innsamlingsaksjon

TIL KREFTFORENINGEN: Mosserussen er med på innsamlingensaksjonen til Kreftforeningen, og aksjonssjefene Annie Erøy Hansen og Selma Stafford er klare for aksjonsdagen.

TIL KREFTFORENINGEN: Mosserussen er med på innsamlingensaksjonen til Kreftforeningen, og aksjonssjefene Annie Erøy Hansen og Selma Stafford er klare for aksjonsdagen. Foto:

12. mars er Mosserussen klare for årets innsamlingsaksjon til støtte for Kreftforeningen og håper å nå fjorårets rekord på 128.000 kroner.

DEL

Det er ikke bare russefeiring Mosserussen forbereder i disse dagene. Tirsdag 12. mars går nemlig årets innsamlingsaksjon til støtte for Kreftforeningen av stabelen, og årets russekull håper både bedrifter og privatpersoner blir med å støtte en viktig sak.

– Kreftforeningen har forskjellig tema for innsamlingsaksjonen hvert år, og i år går pengene til forskning på krefttyper med lav overlevelse, forteller aksjonssjef Annie Erøy Hansen.

Bøsseaksjon

– Som Kreftforeningen selv sier så har mange kreftformer hatt for høye dødstall, for lenge. Med årets innsamlingsaksjon ønsker Kreftforeningen å endre denne alvorlige situasjonen, og det er vi veldig glade for å være med på og bidra til, utdyper hun.

Hansen sitter i russestyret for Mosserussen som representerer russ fra både Kirkeparken og Malakoff videregående. Hun er en av to aksjonssjefer som har ansvaret for årets innsamlingsaksjon.

– På aksjonsdagen vil russen gå med bøsser og gå rundt dør til dør. Vi har også opprettet en digital innsamling hvor både bedrifter og enkeltpersoner kan være med å bidra ved å gi et beløp når som helst fram til den stenger, opplyser Hansen.

– Ikke bare festing

 I fjor ble det satt ny rekord i Moss hvor man fikk inn 128.000 kroner gjennom russens innsamlingsaksjonen. Årets russekull håper de kan komme så nærme det beløpet som mulig i år også, og selvfølgelig aller helst toppe det.

– I tillegg til målet om å komme så nærme fjorårets beløp som mulig, er det viktig for oss å vise at russen ikke bare bryr seg om festing. Spesielt etter alt som skjedde på Kos i Hellas med russen i sommer. Dette er en viktig og veldig god sak som mange dessverre sikkert kan relatere til, og vi synes det er viktig å bidra, sier Hansen.

Hun har selv sett hvordan kreften kan ramme og vet at mange har personlige historier knyttet til årets tema. Nå håper hun flest mulig blir med russen i årets krafttak mot kreft.

– Hittil har vi 182 stykker som har registrert seg som bøssebærere, og hvis noen andre som ikke er russ har lyst til å bli med som bøssebærere, må de bare melde seg på. Man må nemlig ikke være russ for å være med som bøssebærere. Ellers håper vi jo at mange blir med og støtter saken, påpeker Hansen til slutt.

Les også: Mosserussen kler seg i rosa og gir bort tusenvis av kroner 

Artikkeltags