Russen satte ny rekord i Moss - samlet inn 128 621 kroner til kreftsaken

PÅ TUR: Blide russejenter ville gjerne ha klingende mynt i bøssene, det kan gjøre livet litt bedre for en utsatt pasientgruppe.

PÅ TUR: Blide russejenter ville gjerne ha klingende mynt i bøssene, det kan gjøre livet litt bedre for en utsatt pasientgruppe. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pengene går til personer som er rammet av senskader etter kreftbehandling.

DEL

Onsdag kveld gikk årets «krafttak mot kreft»-aksjon av stabelen og årets russekull i Moss klarte, ved å gå fra dør til dør med bøsser, å samle inn 128 621 kroner.

– Det er rekord i Moss, forteller russepresident Hanne Klausen Dahlby, etter kveldens opptelling.

Hun er veldig fornøyd med innsatsen til de rundt 250 russene fra Krikeparken og Malakoff videregående skoler som onsdag kveld deltok i aksjonen.

– Vi har rekruttert veldig mange i år, sa russepresident Dahlby før aksjonen osndag.

Til sammenligning var det i fjor rundt 100 mosseruss som tok et krafttak mot kreft.

– Jeg er utrolig stolt av mosserussen for at alle har bidratt og engasjert seg så mye. Dette viser at ungdommen virkelig bryr seg. Dette er en utrolig viktig aksjon, sier russepresidenten.

I år går pengene til personer som har overlevd kreft, men er har fått senskader etter behandling. Ifølge Kreftforeningen rammes minst én av tre kreftoverlevere av senskader.

De innsamlede midlene skal gå til forskning for at færre skal få senskader og for at flere skal få et godt liv etter kreftsykdommen.

FULLT HUS: Onsdag kveld var det stort fremmøte for å samle inn kroner til en god sak. Russepresident Hanne Klausen Dahlby er fornøyd med resultatet.

FULLT HUS: Onsdag kveld var det stort fremmøte for å samle inn kroner til en god sak. Russepresident Hanne Klausen Dahlby er fornøyd med resultatet. Foto:

Artikkeltags