– ESA må stoppe avgiften

ENKLERE I OPPOSISJON: Frps Per Arne Olsen (fra venstre), Ulf Leirstein og Erlend Wiborg talte flyplassens sak i 2009. I regjering i 2016 er det derimot ikke like enkelt.

ENKLERE I OPPOSISJON: Frps Per Arne Olsen (fra venstre), Ulf Leirstein og Erlend Wiborg talte flyplassens sak i 2009. I regjering i 2016 er det derimot ikke like enkelt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flypassasjeravgiften som kan ruinere Moss lufthavn Rygge lå fortsatt inne da regjeringen la fram revidert nasjonalbudsjett onsdag.

DEL

- Det var ventet. Vi venter på avgjørelsen i ESA og vi gir ikke opp kampen mot avgiften, sier Frps Erlend Wiborg til Moss Avis.

ESA, som er EFTAs overvåkingsorgan, vurderer om tiltaket er lovlig. Innføringen av avgiften er derfor utsatt til 1. juni.

– Dere gir ikke opp kampen? Kjemper dere?

– Ja, det har vi gjort fra dag én, svarer Erlend Wiborg.

– Men om ESA aksepterer avgiften er det kjørt?

– Jeg håper ikke det. Men det kan se sånn ut, erkjenner Wiborg, før han raskt tilføyer:

– Men vi gir oss ikke. Vi fortsetter å kjempe mot avgiften.

– Fortsetter? Først må de jo begynne! Så vidt jeg vet var ikke saken en gang oppe på landsmøtet til Frp, sier tillitsvalg Bjørn Petter Jensen ved MLR. Aps Irene Johansen benytter også sjansen til å angripe Frp og Høyres Østfold-benk på Stortinget:

– Har ikke lyktes

– Etter massivt press også fra sine egne i Østfold og andre deler av landet hadde jeg forventet at regjeringen nå hadde skrotet denne avgiften for godt, men det har de altså ikke. Jeg konstaterer at de lokale representantene fra H og Frp ikke har fått gjennomslag for sine årsmøtevedtak om å skrote avgiften, sier Johansen.

Høyres Ingjerd Schou sier at regjeringen ikke kunne ta passasjeravgiften ut av revidert statsbudsjett, siden avgiften er vedtatt av Stortinget.

– Det er lov for Irene Johansen å prøve seg, men hun vet godt hva et revidert statsbudsjett er, sier Schou – som vil fortsette kampen mot avgiften.

Roser egen regjering

Schou roser i en kronikk i torsdagens Moss Avis regjeringens arbeidspolitikk i Østfold – samtidig som 1000 arbeidsplasser kan gå tapt som en følge av flypassasjeravgiften.

– Du deler ut regjeringsros, selv på en dag som denne?

– Selvfølgelig roser jeg regjeringens arbeidspolitikk. Den virker, jo! Arbeidsmarkedet i Østfold er mer enn flyplassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken