Ferieklubben på vei mot nye rekorder

FERIEKLUBB OG FERIEKUBB: Emma Wu prøvde kubbspill for første gang under åpningsdagen for Ferieklubben 2019 i Nesparken.

FERIEKLUBB OG FERIEKUBB: Emma Wu prøvde kubbspill for første gang under åpningsdagen for Ferieklubben 2019 i Nesparken. Foto:

Ferieklubben i Moss og Rygge fortsetter å vokse. Rundt 500 barn og unge har allerede meldt seg på til sommerens mange aktiviteter – og med sol og varmt vær mandag ble åpningsdagen i Nesparken en fulltreffer.

DEL

For Ole Robin Mjeldstad (8) ble et en fulltreffer i dobbelt forstand, da han klinket ned «kongen» i kubbspillet og avgjorde for sitt lag.

– Det føltes bra, smilte Ole Robin, som til vanlig går på Verket skole og som er en dreven kubbspiller.

Emma Wu (12) fra Vang spilte kubb for første gang. I kastet før Ole Robins vinnerkast touchet pinnen hennes kongen, men uten å velte den.

– Jeg ble litt forbanna. Jeg kastet for løst, sa Emma – som i hvert fall var med på vinnerlaget.

KONGEN FALT: Ole Robin Mjeldstad (med caps) avgjorde kubbkonkurransen.

KONGEN FALT: Ole Robin Mjeldstad (med caps) avgjorde kubbkonkurransen. Foto:

Aktiv sommer

På motsatt banehalvdel var Nihat Oktay Basli (11) fra Verket én av spillerne.

Han fortalte at han skal være med på både bowling og på turer til Tusenfryd, Eventyrfabrikken, på kino og på museum med ferieklubben i sommer – i tillegg til at han skal en tur til Tyrkia.

AKTIV SOMMER: Nihat Oktay Basli kaster i kubb, som starten på en svært aktiv sommerferie.

AKTIV SOMMER: Nihat Oktay Basli kaster i kubb, som starten på en svært aktiv sommerferie. Foto:

På vei inn til ferieklubben traff vi også Emma Kristin Ådland (10) fra Øreåsen og Thea Nguyen Sævoll (9) fra Vang, som med fargerike kritt hadde tegnet solsystemet på en fjellknaus.

Populære ukeaktiviteter

– Ferieklubb er gøy. Det gjør at vi holder oss i aktivitet i stedet for å sitte inne og game, sa Emma.

– Ja, det er gøy, og så får man nye venner, smilte Thea.

FANT HVERANDRE: Emma Kristin Ådland Svendsen (til venstre) og Thea Nguyen Sævoll tegnet solsystemet på denne fjellknausen.

FANT HVERANDRE: Emma Kristin Ådland Svendsen (til venstre) og Thea Nguyen Sævoll tegnet solsystemet på denne fjellknausen. Foto:

Jentene hadde sett hverandre før, og mandag fant de fort tonen og hygget seg på Ferieklubben. Begge skal være med på litt forskjellige aktiviteter i sommer, Emma blant annet på to friluftsskoler, og så skal de ha med seg avslutningen fredag 16. august.

Ferieklubbens leder, Arthur Olsen, forteller at man i år kan tilby rekordmange ukelange aktiviteter.

– Aktiviteter som går over fire–fem dager er veldig populære, og spesielt de som går denne uken og i den siste uken av ferien har veldig mange deltakere, forteller Olsen.

– Flotte arrangører

– Programmet er fullspekket, og jeg har lurt på om det er nesten for ambisiøst. Men det er moro å prøve nye ting og vi har så mange flotte lag, foreninger og organisasjoner i distriktet som er superflinke på det de driver med og som tilbyr så gode aktiviteter. Det gjør at vi kan ha et så omfattende tilbud, roser Arthur Olsen.

Han anslår at man allerede har passert 500 påmeldte barn til aktivitetene, og ligger med det på 50–100 påmeldte over fjorårets rekordtall på åpningsdagen.

– Det er betaling på en rekke av aktivitetene, men vi forsøker også å tilby en god del gratisaktiviteter, slik at alle kan få glede av ferieklubben, sier ferieklubbens leder.

Programmet for ferieklubben finner du her!

Artikkeltags