Fra august blir det gratis buss i Moss og Rygge

HAR TROEN: Jimmy Nguyen uttalte seg i mai positivt om planene om å innføre gratis buss i Moss og Rygge. Nå er det klart at gratistilbudet innføres fra 19. august.

HAR TROEN: Jimmy Nguyen uttalte seg i mai positivt om planene om å innføre gratis buss i Moss og Rygge. Nå er det klart at gratistilbudet innføres fra 19. august. Foto:

Miljøløftet Moss lanserer gratis buss i Moss og Rygge for å få folk til å prøve ut bussen. 19. august lanseres det nye busstilbudet i de to kommunene. Fra da og frem til 17. november vil det være gratis å reise med buss i Moss og Rygge.

DEL

Det skriver Miljøløftet Moss i en pressemelding.

– Vi jobber for et nullvekstmål i intern personbiltrafikk og må derfor få flere over på mer miljøvennlige transportformer. Vi håper gratis buss kan friste flere til å prøve ut bussen og reise kollektivt. Tilbudet gjelder på alle interne reiser i Moss- og Rygge kommune, og man trenger ikke ha busskort eller billett-app for å benytte seg av tilbudet, sier leder av styringsgruppa for Miljøløftet Moss, fylkesvaraordfører Siv Jacobsen (Ap).

Tilbudet har vært diskutert denne våren og forsommeren. Nå er det spikret.

LES OGSÅ: – En slik test av gratisbussing høres fint ut

Utvider tilbudet

– Det nye busstilbudet fra 19. august kommer særlig arbeids- og skolereisende til gode, sier direktør i Østfold kollektivtrafikk, Børre Johnsen og fortsetter:

LES OGSÅ: De nye bussrutene ble spikret

– Vi har valgt å prioritere lengre rushperiode på hverdager fremfor økt frekvens. En slik utvidelse gjør at busstilbudet vil være et bedre alternativ for flere pendlere, blant annet til Oslo.

LES OGSÅ: Setter av én million kroner til gratis buss

Håper på nye vaner

– Vi håper at innbyggerne i Moss og Rygge vil benytte gratisbuss-perioden til å teste det nye busstilbudet – og forhåpentligvis reise mer kollektivt på sikt, fortsetter Johnsen og får støtte fra Siv Jacobsen.

– Vi vet at det er vanskelig å legge om reisevaner, men vi håper at dette kan bidra til at flere vil la bilen stå til fordel for buss eller andre miljøvennlige alternativer når gratis-perioden er ferdig, sier Jacobsen i pressmeldingen.

Gratis buss

* Busstilbudet på interne reiser i Moss og Rygge kommuner blir gratis fra 19. august til 17. november.

* Alle får gå på gratis foran hos sjåføren, uten bruk av busskort eller billett-app.

* Gratis buss gjelder alle bussrutene i og gjennom kommunene, inkludert VY3 (Men, ikke

Flybussekspressen)

Miljøløftet Moss

* Miljøløftet Moss er et samarbeide mellom Statens vegvesen, Østfold fylkeskommune, Moss og Rygge kommuner, Jernbanedirektoratet og Bane NOR.

* Partene jobber i felleskap med å utvikle Moss til en mer konkurransedyktig, attraktiv og bærekraftig by.

* Miljøløftet Moss har et felles mål om nullvekst i intern personbiltrafikk, og vi må derfor få flere over på mer miljøvennlige transportformer.

* Gjennom målrettet satsing på kollektivtransport, sykkel og gange, skal Miljøløftet Moss sammen med befolkningen og næringslivet sørge for at mosseregionen blir en bærekraftig region hvor folk kan reise effektivt og miljøvennlig.

Artikkeltags