– Gleder meg til å komme til Østfold med sommertoget

TAR TOGET: Programleder Lotte Olsen skal lede minutt for minutt-sendingen til NRKs Sommertoget.

TAR TOGET: Programleder Lotte Olsen skal lede minutt for minutt-sendingen til NRKs Sommertoget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan bli glimt av både Christian Frederik, pølse i vaffel og kaptein Rødskjegg når NRKs Sommertoget passerer Moss.

DEL

– Det blir så stas! sier Lotte Olsen i NRK.

Hun er programleder for minutt for minutt-sendingen den siste uka i NRKs Sommertoget. Fredag 18. august kommer Sommertoget til vårt distrikt.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Moss! For oss østfoldinger er det gøy å få vist hvor fint det er her. Det blir spennende å vise fram Norges eneste herregårdslandskap. Det har vært mye fjell og fjorder på denne reisen. Og jeg gleder meg til å vise fram områder som Kornsjø, sier Olsen, som er fra Moss og bor i Råde.

Korte stopp

På nest siste dag i den åtte uker lange reisen til Sommertoget forlater toget Ås stasjon klokka 11.05. Ruta videre ser slik ut:

• Vestby 11:15 – 11:33

• Moss 12:00 – 12:48

• Rygge 13:05 – 13:20

• Råde, ankomst 13:40. Her blir toget til neste dag.

NRK har sendt brev til ordførerne i alle kommunene de passerer og informert om når de stopper. Så er det opp til kommunene selv hva som skal skje på stasjonen når sommertoget passerer.

I Moss stopper toget i tre kvarter:

– Vi har planer, men de er ikke spikret hundre prosent ennå. Vi jobber med et lite mosseprogram, med fokus på både historie og nåtid. Det blir nok noe med Christian Frederik. Og vi har utfordret MFK til å servere pølse i vaffel, sier mosseordfører Tage Pettersen. Så planlegges det sang og musikk med barnehagebarn, og kanskje besøk av kaptein Rødskjegg.

– Toget stopper i Rygge et helt kvarter, smiler ryggeordfører Inger-Lise Skartlien.

I Rygge blir det bidrag fra kokken Brith Bakken, fra Dyhre gård, og fra turngruppa i Rygge IL. Skoleklasser, barnehager og lag og foreninger inviteres til å komme.

– Vi syns det er stas, og er takknemlige for at folk møter opp. Det er gøy at de vil vise fram bygda si, sier Lotte Olsen.

Stort stopp i Råde

På Råde stasjon blir sommertoget stående til neste dag. Det blir aktiviteter på stasjonen hele dagen fra klokka 14: Matmarked og salgsboder fra lokale bønder og produsenter, og lokale lag og foreninger bidrar med underholdning og aktiviteter. Det blir underholdning fra scenen fra klokka 17-21, blant annet med «Rådes svar på VG-lista», og NRK sender live om kvelden.

– Møt opp på perrongen på Råde stasjon og bli med på folkefesten, lyder oppfordringen i Råde.

Artikkeltags