Mobbeombud mener mobbe-app bør forbys

NETTVETT: - Jeg mener det er et bedre tiltak å gi barn og unge god kunnskap om nettvett, sier mobbeombud Beate Mellemsether.

NETTVETT: - Jeg mener det er et bedre tiltak å gi barn og unge god kunnskap om nettvett, sier mobbeombud Beate Mellemsether. Foto:

Beate Mellemsether er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Østfold. Hun mener at chatte-appen Tellonym bør forbys.

DEL

Moss Avis skrev onsdag om elever i Moss grunnskole, som har blitt utsatt for mobbing på denne appen. Niklas Eriksen (Frp) vil foreslå at den blir forbudt og stenges av i nettverkene til skolene i Rygge og Østfold fylkeskommune.

Les også: Elever i Moss utsatt for mobbing via chatte-app

– I utgangspunktet mener jeg at denne appen bør forbys. Grunnen er at den har anonym avsender, noe som gjør at man løper større risiko for at den kan brukes til å krenke andre, sier Mellemsether til Moss Avis.

Hun legger til at det derimot er stor sannsynlighet for at det vil dukke opp en lignende app med en annen utforming, dersom Tellonym skulle bli forbudt.

God kunnskap

– Jeg mener derfor at det er et bedre tiltak å gi barn og unge god kunnskap om nettvett og hvordan man skal sikre seg og håndtere dette, i stedet for å fjerne noe som da bare kommer tilbake i en ny utgave, sier Mellemsether.

Hun har foreløpig ikke mottatt noen henvendelser eller konkrete saker til seg om barn som har blitt mobbet via Tellonym.

Artikkeltags