Torsdag i forrige uke ga et flertall i Rygge kommunestyre sitt ja til den nye storkommunen. Samme dag valgte derimot Råde kommunestyre å si nei takk. Mandag kveld var det Moss bystyres tur til å behandle saken, og der ble det et solid flertall for å si ja til å bygge nye Moss kommune sammen med Rygge.

Les også: Rygge sa ja til nye Moss

- Dette er en historisk dag og et historisk øyeblikk, sa Mosseordfører Tage Pettersen (H) da han åpnet for debatt om saken i bystyresalen.

Gleder seg

Anne Bramo (Frp) sa at hennes parti hilser nye Moss velkommen, og hun gleder seg til å være med på å bygge den nye storkommunen.

- Ja, i dag lager vi historie. Vi sier ja til å bygge nye Moss kommune sammen med Rygge. Moss Ap støtter intensjonsavtalen. Våler og Råde har sagt nei til å bli med. Vi skal fortsette å samarbeide med dem, sa Hanne Tollerud (Ap).

Les også: Råde vil ikke date byene

Eirik Tveiten (Rødt) sa at hans parti hele tiden har ment at innbyggerne burde involveres med en forpliktende folkeavstemning om denne saken.

- Noen folkeavstemning har vi ikke fått, så da vil vi stemme nei, sa Tveiten.

 

Imot tvangsgifte

Han la til at han er imot tvangsgifte og minnet om at det heller ikke har vært folkeavstemning i Rygge.

- Hvem vet hva folk i Rygge mener om kommunesammenslåingen. Selv om Moss har lyst til å gifte seg, så er det ikke sikkert at bruden vil, sa Tveiten.

May Hansen (SV) sa at også hun vil stemme nei fordi det ikke foreligger en folkeavstemning som viser flertall for kommunesammenslåing.

Intensjonsavtalen om å bygge nye Moss sammen med Rygge ble vedtatt mot tre stemmer (Rødt og SV).