Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det blitt lovlig å bruke Michaels el-skateboard

Artikkelen er over 3 år gammel

Bare et par uker etter at Michael Forsberg fortalte i Moss Avis om det elektroniske skateboardet han har utviklet, er brettet blitt tillatt.

Regjeringen tillater nå bruk av små elkjøretøy, melder tec.no tirsdag.

– Jeg synes det er utrolig fint at de lar folk ha det moro og nå lar oss cruise avgårde på el-doninger, sier 19-årige Forsberg til Moss Avis.

LES OGSÅ: Ung mossing utviklet sitt eget elektroniske skateboard (krever innlogging)

Litt mer moro

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier noe av det samme i departementets pressemelding:

– Enklere regler, mindre byråkrati og litt mer moro i hverdagen. Nå forenkler vi regelverket for små elektriske kjøretøy, som el-sparkesykler og ståhjulinger. De ligner mye på sykkel med tanke på bruksområde. Derfor likestiller vi nå slike kjøretøy. De skal nå kunne brukes på samme områder og under samme vilkår. Det gjør det enklere både for brukere og myndigheter.

– Som det meste annet er el-skateboardet trygt å bruke når man bare bruker det med fornuft, sier Forsberg.

YouTube-video

– Hva betyr lovendringen for deg?

– Det betyr at eventuelle kjøpere kan være trygge på at de ikke får trøbbel om de bruker det ute i trafikken. Det kan gi meg flere salg, sier Michael Forsberg.

Han har gitt Mikkel «Broiler» Christensen fra Drammen et Gekko-brett fra Moss, mot at populære Mikkel presenterer det i en YouTube-video.

Regulerer hastigheten

Tec.no viser til pressemeldingen fra departementet og skriver:

Kjøretøyet må i hovedsak oppfylle de samme tekniske kravene som har vært gjeldende for selvbalanserende kjøretøy. Det vil si en maksvekt på 70 kilogram inkludert batteri. Bredden skal ikke overskride 85 centimeter, maksimal lengde er satt til 120 centimeter og topphastigheten kan ikke være på mer enn 20 kilometer i timen.

– Men ditt brett kan gå i tre hastigheter fra 18–35 kilometer i timen, altså over fartsgrensen...?

– Det er bare for de som skal bruke brettet å stille motoren inn på 18 km/t. Motoren gir like stor kraft og kjører like greit opp Helgerødgata som på trinn 3, men den har da en sperre på 18 kilometer i timen, svarer Forsberg.

Kommentarer til denne saken