Prisdryss og NM-billett til ungdomsbedrifter fra Moss

PREMIERT: Ungdomsbedriften MindGame fra Kirkeparken videregående skole vant gullbillett og skal representere Østfold i NM. Fra venstre: Mikael Heian Frølandshagen, Sondre Bratland, Alexandra Gzyl, Michelle Chan og Christian Blystad.

PREMIERT: Ungdomsbedriften MindGame fra Kirkeparken videregående skole vant gullbillett og skal representere Østfold i NM. Fra venstre: Mikael Heian Frølandshagen, Sondre Bratland, Alexandra Gzyl, Michelle Chan og Christian Blystad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdomsbedriften MindGame fra Kirkeparken videregående skole vant gullbillett og skal representere Østfold i NM.

DEL

Over 90 ungdomsbedrifter fra videregående skoler i fylket konkurrerte i 14 ulike kategorier. Ungt Entreprenørskap Østfold står bak konkurransen som onsdag denne uken ble gjennomført på årets fylkesmesse i Rakkestadhallen.

– Dette gikk over all forventning og føles nesten uvirkelig, sier Michelle Chan som er daglig leder i MindGame.

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsdekkende organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Gode plasseringer

MindGame består av fem elever i 2. klasse ved linjen «Service og samferdsel». Produktet de selger er opprinnelig et spill fra 1600-tallet som de har fornyet og produserer med miljøvennlige materialer. De fikk 2. plass i konkurransen «Beste ungdomsbedrift» i Østfold og 1. plass i to andre kategorier. Andre lag fra Kirkeparken og Malakoff videregående skole fikk også gode plasseringer.
(Se egen faktaboks nederst i artikkelen).

– Vi hadde ikke forventet så mange nominasjoner og det er en ære for oss å bli sendt til NM. Nå skal vi finpusse våre presentasjoner fram mot konkurransen som nok blir enda tøffere denne gangen, sier Chan.

FORNØYDE: SafetyTrace UB fra Malakoff videregående skole fikk første plass i kategorien «Beste markedsføring».

FORNØYDE: SafetyTrace UB fra Malakoff videregående skole fikk første plass i kategorien «Beste markedsføring». Foto:

Fem av bedriftene ble tildelt gullbilletter og går videre til NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm 4. og 5. mai. Her møter de elever i 90 bedrifter fra alle landets fylker. Aewa UB fra Hans Nielsen Hauge videregående skole i Fredrikstad tok seks førsteplasser og var suveren på fylkesmessen. De har utviklet et silikonbånd med klips på hver ende som skal gjøre at man kan ha de nye trådløse ørepluggene fra Apple trygt rundt halsen.

Ser lyst på fremtiden

Ivar Listerud er tidligere adm.dir. i Sparebank 1 Østfold Akershus og satt i juryen for «Beste innovative produkt». 60 personer fra arbeids- og næringslivet var dommere på fylkesmessen.

JURY: Juryen for «Beste innovative produkt». Fra venstre: Gjermund Karlsen, Ivar Listerud, Anne Wold og Glenn Lund.

JURY: Juryen for «Beste innovative produkt». Fra venstre: Gjermund Karlsen, Ivar Listerud, Anne Wold og Glenn Lund. Foto:

– Nå ser jeg lyst på fremtiden, her fikk vi møte elever med en helt utrolig entusiasme og erfarte at vi har mange dyktige, unge mennesker rundt oss. Elevene lærer å jobbe sammen, og viser at det meste er mulig med de rette rammevilkårene. Fantastisk at skoleverket legger til rette for dette, sier Listerud.

Ungdomsbedriftene gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår etablerer, driver og avvikler elevene en ungdomsbedrift med en lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut ifra en konkret produktidé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg.

Kvaliteten på ungdomsbedriftene øker

– Lærerne som jobber med dette tør å gå utenfor sin egen komfortsone og velger undervisningsmetoder som er relevante og tidsriktige. Kvaliteten på ungdomsbedriftene blir høyere år for år, takket være dyktige og engasjerte lærere, sier Kolbjørn Røstelien som er styreleder i Ungt Entreprenørskap Østfold.

Gjennom høsten og vinteren har nærmere 1000 elever i Østfold skapt sine egne ungdomsbedrifter, og dette er ny rekord. Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene i Brønnøysundregistrene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, hatt styremøter og stått for den daglige driften.

Lokale plasseringer i kategoriene

Størst verdiskapingspotensial:
2. plass: SafetyTrace UB, Malakoff vgs
3. plass: Comfy UB, Kirkeparken vgs

Beste innovative produkt:
3. plass: Comfy UB, Kirkeparken vgs

Spleiselagets regnskapspris:
1. plass: Knasende sprøe UB, Kirkeparken vgs

Beste HR-bedrift:
2. plass: Easy Charge UB, Kirkeparken vgs
3. plass: TensjoNova UB, Malakoff vgs

Beste markedsføring:
1. plass: SafetyTrace UB, Malakoff vgs
2. plass: TensjoNova UB, Malakoff vgs

Beste utstilling:
3. plass: TensjoNova UB, Malakoff vgs

Beste selger:
1. plass: Arta Lajqi, SafetyTrace UB, Malakoff vgs

Beste logo:
1. plass: MindGame UB, Kirkeparken vgs
3. plass: Bilapp UB, Malakoff vgs

Beste forretningsplan:
1. plass: MindGame UB, Kirkeparken vgs
2. plass: Comfy UB, Kirkeparken vgs

Artikkeltags