Opplevde klagestorm i jula

KLAGESTORM: Mange varslet Moss drift og anlegg om glatte veier i jula. Behovet var stort for å strø veiene.

KLAGESTORM: Mange varslet Moss drift og anlegg om glatte veier i jula. Behovet var stort for å strø veiene. Foto:

Mange mossinger ringte til Moss Drift og anlegg i jula for å varsle om glatte veier.

DEL

Tilkjørt snø som ble til is og holke sørget for glatte veier for mossinger i jula. Brøytevakt-telefonen til Moss Drift og anlegg begynte å ringe mye fra formiddagen på julaften.

– Det har vært en god del henvendelser. Til syvende og sist besluttet vi helstrøing i boliggater, ved institusjoner og den slags i Moss som vi farte over 1. juledag. Vi begynte på julaften der det var mest prekært og kjørte etter hvert over alt. Etter det har klagestormen roet seg. Siden har det vært en telefon i ny og ned, forteller arbeidsleder Tor Arne Ødegaard i Moss drift og anlegg.

– Det kan kalles en klagestorm?

– Helt klart, men at folk sier ifra er absolutt en bra ting. Det er derfor vi har den telefonen. Vi er ikke annet enn mennesker som har en prioritert rekkefølge og vi klarer ikke svelge over alle gatene med en gang. Det går litt tid fra man setter i gang hele kostebinderiet til man er i mål, svarer Ødegaard.

Prioriterer bussruta

Snøværet som lavet ned 28. desember skal ikke ha bydd på de største utfordringene for brøytemannskapene.

Moss kommune har lagt ut en sak om brøyting og salting på sine nettsider i etterkant av klagestormen. Der informeres det blant annet om at Moss drift og anlegg først prioriterer bussruta, sentrumsgater, samt gang- og sykkelveier og fortau. Neste på prioriteringslista er problembakker, kommunale parkeringsplasser og jernbanens parkeringsplasser. Tredje og sist på lista er boliggater.

Vurderer kostnader og ressurser

De har også ansvar for gågata, barne- og ungdomsskoler, trygdeboliger, kirkegårder, institusjoner og andre kommunale bygg. Det vises til at veinettet skal være gjennombrøytet senest 24 timer etter avsluttet snøfall.

«Det blir alltid gjort vurdering av vær og kjøreforhold opp mot kostnader og bruk av ressurser, men liv, helse og sikkerhet går alltid først.» skriver kommunen på sine nettsider.

Artikkeltags