I strålende sol fikk syvendeklassingene se Hoppern fra sin beste side. Skolegården var full av forventingsfulle skoleever som for første gang skulle få et innblikk i hvordan hverdagen er på ungdomsskolen.

- Hovedmålet er at elevene skal få itt innblikk i hvordan fagene er på ungdomsskolen, forteller rektor ved Hoppern Kristin Borge Jensen, og forklarer at det ikke blir på denne skolen elevene vil begynne til høsten, men på Solli skole.

I et av klasserommene satt en stor gjeng med forventingsfulle elever og fulgte nøye med i mens lærer på Hoppern Frederik Günther underviste litt grunnleggende mattebegreper. På tross av spente mager løste elevene regneoppgaver sammen, samtidig som de fikk innføring i et nettbasert hjelpemiddel som de kan bruke hjemme hvis de lurer på noe i mens de gjør lekser.

Martin, som er aktiv i timen, forteller at han synes det er veldig spennende å være på ungdomsskolen, og at han gleder seg til å begynne. Marielle, som er noe mer beskjeden, synes det er litt uvant med en så stor skole.