Nå får Moss sitt eget spillsenter

ILDSJEL: Svein Erik Nysæter er styreleder i Tabletopbattle AS, som er den kommersielle delen av spillet.

ILDSJEL: Svein Erik Nysæter er styreleder i Tabletopbattle AS, som er den kommersielle delen av spillet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag var 30 ivrige spillere av X-Wing samlet til regionalt mesterskap og VM-uttak i Moss – én uke før byen får sitt eget senter for spill.

DEL

- Moss har manglet et sted hvor alle de forskjellige miniatyr- og kortspillene kan samles, sier styreleder Svein Erik Nysæter i Tabletopbattle AS til Moss Avis, og fortsetter:

- Men med fantastisk støtte av Bolig & Eiendomsutvikling AS åpner vi lørdag et spill-lokale på 140 kvadratmeter i Verftsgata 10 på Jeløy. Der er ikke målet å tjene penger, men å skape et tilbud og et miljø.

VM-spiller fra Göteborg

Klubben med samme navn, Tabletopbattle, inviterte lørdag til spill med miniatyrer i Star Wars-spillet X-Wing litt lenger borte i gata, i Verftsgata 7.

Blant spillerne var Roine Göthberg (42) fra Göteborg.

Roine ble nummer 26 og beste skandinav blant rundt 500 deltakere i VM i X-Wing i Minneapolis i Minnesota, USA i november i 2016.

Lørdag var han oppe klokken 05 for å kjøre til Moss og spille. Han håpet naturlig nok på å vinne – vel vitende om at han i så fall neppe ville være hjemme i Göteborg igjen før langt over midnatt.

STRATEGI OG TAKTIKK: Aleksander Andersson (fra venstre), Roine Göthberg, Markus Lundin og Trond Andersen i konsentrert spill under turneringen i Verftsgata i Moss lørdag.

STRATEGI OG TAKTIKK: Aleksander Andersson (fra venstre), Roine Göthberg, Markus Lundin og Trond Andersen i konsentrert spill under turneringen i Verftsgata i Moss lørdag. Foto:

Hobby for kjærester

Deltakerne i turneringen i Moss var alle voksne, og Karoline Aas Hansen (38) fra Ski var eneste kvinne.

– Kjæresten min, Sverre (Bakkeli, red.anm.) drev med dette. Og skulle jeg være sammen med han, så måtte jeg være med på turneringer. Og da ville jeg også være med å spille, forklarte Karoline.

Sverre har lært henne spillet, og paret får det til så bra at han tok sølv og hun bronse under NM i Ekeberghallen i januar.

ENESTE KVINNE I GAMET: Karoline Aas Hansen har blitt «lokket» med av kjæresten Sverre Bakkeli (til venstre i bakgrunnen).

ENESTE KVINNE I GAMET: Karoline Aas Hansen har blitt «lokket» med av kjæresten Sverre Bakkeli (til venstre i bakgrunnen). Foto:

– Sammen har vi også reist og deltatt i turneringer i både Danmark og England, sier Karoline, som forteller at hun er den eneste kvinnen i Norge som spiller X-Wing aktivt:

– Det er mange hyggelig gutter i miljøet. Jeg trives blant gutta og blir behandlet som én av dem. Men jeg skulle gjerne hatt med flere jenter.

Dobbelt svensk

Da konkurransen i Moss var ferdig sent lørdag kveld, sto svenske Richard Andersson igjen som vinne. Han slo landsmannen Denis Korzun i finalen.

Eirik Grønmo Bjørnsen ble beste norske med sin tredjeplass.

- Konkurransen ble en suksess, både deltagere og vi arrangører er veldig fornøyde, oppsummerer turneringsleder Damon Andersen.

Vil skape et miljø

Svein Erik Nysæter forteller at deler av tabletopbattle-miljøet i Moss har hatt tilhold andre steder – på House of Fondation og i Kvernhuset – og at håpet nå er at det nye, store felles samlingsstedet skal gjøre at alle de forskjellige aktivitetene vokser.

– Hos oss kan vi nå samle spill-Østfold, sier Damon Andersen.

Spillsenteret i Verftsgata 10

Dette er noen av tilbudene på spillsenteret i Verftsgata 10:

Magic The Gathering (kort)

Pokémon

Bolt Action (2. verdenskrig)

X-Wing (Star Wars)

Age of Sigmar

Warhammer 40K

Walking Dead

Kings of War

Blood Bowl

Brettspill (annenhver torsdag)

Filmrom

Butikkområde

Mer info på www.tabletopbattle.no

Artikkeltags