Mosseforening får penger til kurs i regning og IKT

FÅR PENGER: - Thai/Norsk språk- og kulturforening får 208.000 kroner til kompetanseheving, sier stortingsrepresentant Tage Pettersen (H) til leder Aphinya Y. Rogan og de andre fra Thai/Norsk språk- og kulturforening.

FÅR PENGER: - Thai/Norsk språk- og kulturforening får 208.000 kroner til kompetanseheving, sier stortingsrepresentant Tage Pettersen (H) til leder Aphinya Y. Rogan og de andre fra Thai/Norsk språk- og kulturforening. Foto:

Thai/Norsk språk- og kulturforening får 208.000 kroner til kompetanseheving. Stortingsrepresentant Tage Pettersen (H) fra Moss kom med den gledelige nyheten torsdag.

DEL

Foreningen står sterkt i Moss og omegn og har også medlemmer i andre deler av Østfold og i Follo. Nå teller den 1046 medlemmer.

– Jeg har i mange år, ikke minst mens jeg var ordfører i Moss, jobbet tett med det thailandske miljøet i Østfold. De er mange, synlige og ikke minst aktive, sier Pettersen til Moss Avis.

Han legger til at Thai/Norsk språk- og kulturforening gjør en fenomenal innsats, både for unge og voksne.

LES OGSÅ: Got Rice stenger dørene for godt

– Derfor er det ekstra gøy å få overbringe nyheten om at foreningen mottar penger fra Kompetansepluss i 2019. Pengene deles ut av Kunnskaps- og integreringsdepartementet og Utdanningsdirektoratet, sier Pettersen.

Aphinya Y. Rogan er leder av foreningen og ble glad for å høre at søknaden deres om pengestøtte er innvilget.

Kurs

– Pengene skal vi bruke til kurs i IKT og regning for voksne, sier Rogan.

LES OGSÅ: Startet klinikk da hun ikke fikk jobb

Thai/Norsk språk- og kulturforening ble stiftet i 2009 og har til hensikt å øke kunnskap og forståelse om to kulturer som møter hverandre i det moderne Norge.

Foreningen ønsker å dele kunnskap om og å fremme norsk og thailandsk språk og kultur. Videre vil den informere, koordinere, hjelpe, støtte og integrere aktiviteter som er nyttige for thailendere og nordmenn.

Kompetansepluss er en tilskuddsordning som skal bidra til at flere voksne får opplæring i grunnleggende ferdigheter.

3,5 mill. til Østfold

 Bedrifter og organisasjoner i Østfold får til sammen 3,5 millioner kroner av denne potten i år.

– Kravene til omstilling gjør at flere av oss har behov for å oppdatere kunnskapen vår. Penger gjennom Kompetansepluss gir flere anledning til å lære, sier Pettersen.

Virksomheter i både offentlig og privat sektor kan søke om penger fra Kompetansepluss, for å gi ansatte grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, IKT og norsk eller samisk.

– Ordningen kan brukes til å gi arbeidsgivere penger, som kan benyttes til å gi de ansatte kompetanseheving. Slik kan flere holde seg oppdatert og færre «gå ut på dato», legger Pettersen til.

Artikkeltags