Gå til sidens hovedinnhold

Tjukkasgeneralen vil bli fotsoldat

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag gikk Jan Ellefsen de 31 kilometerne til Tjukkasgjengens Landstreff i Sarpsborg. Til våren vil grunnleggeren og ildsjelen gi seg som leder, etter drøye sju år på topp.

For abonnenter

– Ja, svarer Ellefsen med en godt porsjon vemod i stemmen, når Moss Avis spør om han nå skal gå av som leder for den store folkebevegelsen han dro i gang i romjula i 2011 – da badevekta viste tre siffer.

LES OGSÅ: Moss Avis' aller første omtale av Tjukkasgjengen

– Jeg vurderer å bli en vanlig tjukkas etter årsmøtet våren 2019. Jeg har familie og en ganske «heavy» jobb, og det å lede Tjukkasgjengen tar veldig mye tid. Det er også et pes i en travel hverdag å måtte møte opp klokken 18 hver dag for å gå sammen med Tjukkasgjengen, sier Ellefsen.

Sju fete år

Han mener at organisasjonen kan ha godt av et lederskifte etter sju år med ham som «general».

Og på toppen av det hele trekker han fram at han har havnet i en kategori som Tjukkasgjengen sliter med å beholde: De som er kommet i såpass god form at de gjerne vil gjøre mer enn å gå.

Lang tur

Moss Avis passer opp Ellefsen ved Solli litt før klokken 13 fredag, på Tjukkasgeneralens lange marsj fra Moss til Landstreffet i Sarpsborg.

– Jeg har lett for å være svær i kjeften, dessuten vil jeg utfordre både andre og meg selv, smiler han om bakgrunnen for fotturen på drøye tre mil.

LES OGSÅ: Norges gjeveste helsepris til Tjukkasgjengen

– I tillegg vil jeg vise at Tjukkasgjengen er mer enn å rusle en tur i skauen og sette seg ned og spise vafler.

Innom apotek i Råde

– Du nærmer deg mål. Hvordan er turen?

– Det går bra. Det går i rosinboller, Red Bull og Kvikklunsj. Og jeg måtte ha en pitstopp på apoteket i Råde. Jeg hadde festet gnagsårplastrene to centimeter for lavt og måtte kjøpe litt sportsteip, smiler Jan, og fortsetter:

– Nå gleder jeg meg til en hyggelig og inspirerende helg med 150 tjukkaser fra hele landet. Men jeg tror ikke jeg skal ut på dansegulvet...

Kaggestad og Kyvåg

Johan Kaggestad, Frode Kyvåg, treningsguru Yngvar Andersen og Norsk Friluftslivs leder er blant dem som kommer til helgens treff.

Der er målet å utveksle erfaringer og få inspirasjon til fortsatt vellykket innsats.

Tjukkasgjengen går stadig nye veier og får daglig nye medlemmer, men det er også et frafall. Noen går tilbake til sofaen, andre gjør som Ellefsen, får lyst til å utvikle fysikken mer enn med å gå.

– Tjukkasgjengen er fortsatt svært livskraftig og veldig viktig for mange, men det krever et kontinuerlig arbeid å holde oss i gang, sier Jan Ellefsen.

Kommentarer til denne saken