Gå til sidens hovedinnhold

Tjukkasgjengen får nye 1,5 millioner kroner over statsbudsjettet

Artikkelen er over 4 år gammel

I skyggen av 745 millioner kroner til Intercity-utbygging gjennom Moss, finner vi en annen lokal bevilgning på statsbudsjettet: 1,5 millioner kroner til Tjukkasgjengen.

«JUHUUUUUU! Takker regjeringen for at de ser at vi virkelig gjør en forskjell for mange, både fysisk, psykisk og sosialt TAKK!», skrev Tjukkasgjengens «far», Jan Ellefsen på Facebook etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram sist torsdag.

Når målgruppen

Han viste også til følgende ord i budsjettframlegget:

«Tjukkasgjengen driv med lavterskeltilbud innanfor friluftsliv og fysisk aktivitet, der personer som er lite fysisk aktive er hovedmålgruppa. Tjukkasgjengen har eit konsept som gjer at denne gruppa nås. Det er sett av 1,5 mill. kroner i administrasjonsstøtte til Tjukkasgjengen.»

– Selv om vi fikk høre at ingen frivillige organisasjor faller ut av statsbudsjettet etter bare ett år, med mindre det foreligger helt spesielle grunner, så er dette veldig hyggelig.

– Dette er penger vi er helt avhengige av for å klare å drifte Tjukkasgjengen og derigjennom bidra til at folk over hele landet kommer seg opp av sofaen og ut på tur, sier Ellefsen til Moss Avis.

LES OGSÅ: Slik vil Tjukkasgjengen bruke 1,5 millioner kroner fra staten

Vi treffer ham og organisasjonssekretær Frank Skjærbekk på Tjukkasgjengens kontor og lager i Frivillighetens Hus på Høyenhall mandag.

Stiller i møter

Skjærbekk forbereder kveldens tur til Oslo, hvor Johan Kaggestad skal holde foredrag om hvordan fysisk helse påvirker den mentale helsa.

Og i neste uke venter to dager med Folkehelsekonferansen 2017, også det i hovedstaden.

Tjukkasgjengen samarbeider med frivillige, frivilligsentraler og frivillige organisasjoner over hele landet om tiltak som gjør flere passive nordmenn varig aktive.

LES OGSÅ: Tjukkasgjengen fikk Norges gjeveste helsepris

Tjukkasgjengen

Gratis, lavterskel turtilbud etablert i Moss 3. januar 2012 av Jan Ellefsen.

Har nær 40.000 deltagere i 360 avdelinger i 9 land.

Har fått en rekkke priser, deriblant helse-Norges gjeveste pris, Karl Evangs pris, som de mottok i 2016

Mottar i år – og etter alt å dømme også neste år – 1,5 millioner kroner i driftsmidler over statsbudsjettet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.