Gå til sidens hovedinnhold

Tjukkasgjengen sikres støtte fra statsbudsjettet

Artikkelen er over 5 år gammel

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Tjukkasgjengen kan søke tilskuddsordningen Aktivitet for seniorer og eldre.»

For abonnenter

Med disse ordene i revidert nasjonalbudsjett får Tjukkasgjengen innpass – om enn ikke fast post – i statsbudsjettet.

Det er Frps stortingsrepresentant Erlend Wiborg som lekker nyheten til Moss Avis.

Stor glede

– Når Stortinget detaljstyrer såpass som at Tjukkasgjengen nevnes direkte, så forventer jeg at de får midler, sier Wiborg om flertallsforslaget fra Frp, H, KrF og Venstre.

– Det er strålende at vi nå får sjansen til å søke om statlige midler på lik linje med andre organisasjoner, kommenterer Tjukkasgeneral Jan Ellefsen, og fortsetter:

– Vi setter stor, stor pris på at vi nevnes i statsbudsjettet. Dette er vi veldig glade for og vi ser med ett veldig mye lysere på framtiden.

Siste arbeidsdag

– Nyheten er helt fantastisk for oss. Nå skal vi kaste oss over søknadsmulighetene. Og det passet ekstra bra at denne nyheten kom akkurat 31. mai. For i dag er siste dag vi har midler til å lønne medarbeidere i til sammen én stilling med penger vi fikk fra Gjensidigestiftelsen i fjor, forteller Ellefsen.

– Siden Tjukkasgjengen er blitt nasjonal, så må vi ha omtrent én stilling for å få gjort alt som kreves – i tillegg til all den frivillige innsatsen som legges ned. Uten lønnede medarbeidere raser det hele, for dette er for mye å ta hånd om på fritiden, sier Jan Ellefsen.

– Knakende godt tiltak

Erlend Wiborg har bare godt å si om Tjukkasgjengen:

– Over flere år har Tjukkasgjengen vist at de er levedyktige og fortjener støtte. Jan Ellefsen, Frank Skjærbekk og mange andre har gjort en uvurderlig innsats. Et knakende godt tiltak som når hele Norge og utlandet. Jeg er glad for at vi kan støtte opp om dette supre lavterskeltilbudet.

Kommentarer til denne saken