I en sak torsdag om at Reier skole er blant de beste i landet foran årets TV-aksjon, kom Moss Avis i skade for å skrive at alle barn kommer gratis inn på Inspiria på aksjonsdagen 22. oktober.

– Det riktige er at alle barn som skal synge i kor kommer gratis inn her denne dagen, forklarer Patrick.

Vi vil også ha underholdningsinnslag litt utenom det vanlige her på vitensenteret på TV-aksjonsdagen. I tillegg til vårt varemerke science show og familiequiz, vil også gjestene oppleve herlig sang fra et kor bestående av 50–60 barn fra Reier skole i Moss og solisten Sofie Bjerketvedt, forteller hun.

Les også: Sang og løp inn penger til TV-aksjonen

Funk og jazz

Bandet Four Times Epic fra Fredrikstad vil spille herlig funk og jazzmusikk. Bandet på fire gutter mellom 14 og 17 år, har spilt sammen i to år.

Mossingen Jan Skirstad vil skape stemning med saksofon. Han var tidligere direktør i Yara, nå spiller han saksofon til inntekt for gode formål. Tidligere TV-aksjon «Barn på flukt» samlet han inn hele 50 000 kroner til saken!

Les også: MDG og Frp i heftig krangel om TV-aksjonen

Vil hjelpe

I tillegg kommer Læffenbænd fra Fredrikstad. De er kjent for å stille opp på veldedighetsarrangementer, slik som TV-aksjonen i år, da de ønsker å være med på og hjelpe de som trenger dette mest.

- De har også vært sterkt engasjert i barnekreftforeningen og laget låten Klokka er nå, og for tiden jobber de med et prosjekt i samarbeid med organisasjonen «Arise and shine to Uganda». De lager en video med barna i landsbyen Kibuya og samler inn penger til nytt barnehjem, sier Patrick.

Møt også Mohammed (jobber i dag for UNICEF Norge) som har kommet hit som flyktning etter å ha bodd i en av Unicefs leirer og gått på UNICEF skole.