Under TV-aksjonen ble det samlet inn 219,8 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeide for sivile ofre for krig og konflikt. Det er et snitt på 42,15 kroner per innbygger.

– Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å gjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt frem. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv til blimed.no.

I Østfold samlet vi 9,9 mill kroner , et kjempe resultat som vi er svært fornøyde med.

" det var en fantastisk dag i går , fylt med giverglede , engasjement og glede" sier Renate Holm - fylkesaksjonsleder.

Tallene så langt viser imidlertid et stort sprik i givergleden blant østfoldingene. Øverst står Rømskog med et gjennomsnittlig beløp på 61,51 kroner per innbygger. Det er nesten tre ganger så mye som i Hobøl hvor snittbeløpet var på 22,17 kroner. Nest nederst Bøssebærer inspirert av landets mest gavmilde på lista over Østfold-kommunene står Rygge, hvor det i snitt ble samlet inn 26,84 kroner per innbygger. Moss ligger på fjerdeplass nedenfra, med 28,60 kroner per innbygger, mens Råde ligger to plasser høyere opp med et snitt på 29,70 kroner. Våler er den østfoldkommunen i Mossedistriktet hvor det er samlet inn mest, og kommunen ligger på femteplass på østfoldlista med 39,38 kroner per innbygger. Det er ganske nøyaktig fire kroner mer enn i Vestby, hvor snittet lå på 35,39 kroner.

Årets TV-aksjonsmidler skal gi livsviktig hjelp som mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkning i ni land som i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som er bosatt i Norge.