Datter i bare trusa forsøkte å stoppe Cadillac-tyv

TOM GÅRDSPLASS: Jan Eilertsen ble natt til lørdag frastjålet sin hvite Cadillac fra Klostergata 38. Her stod bilen.

TOM GÅRDSPLASS: Jan Eilertsen ble natt til lørdag frastjålet sin hvite Cadillac fra Klostergata 38. Her stod bilen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Jan Eilertsens datter (32) løp ut i bare trusa, hamret på bilrutene, men klarte ikke stoppe tyveriet av en Cadillac fra gårdsplassen øverst i Klostergata i Moss ved 04.45-tiden lørdag morgen.

DEL

Østfold-politiet fikk klokken 04.51 lørdag melding om at en beboer oppdaget at familiens bil var i ferd med å bli stjålet fra gårdsplassen i Moss.

Bilen, som etterlyses, er en hvit Cadillac med registreringsnummer AX 98981, meldte politiet.

Opprørte

Moss Avis møter familien Eilertsen hjemme i Klostergata noen timer senere.

Alle er opprørte etter nattens frekke og dramatiske tyveri av den flotte familiebilen, en strøken Cadillac DeVille 2003 modell, verdt rundt en halv million kroner.

Slik ser en Cadillac DeVille 2003 ut!

- Hva ska'n si? Dette er for jæ…g, sukker Jan, som hadde hatt bilen i halvannet år.

- Kvinne stjal bilen

Datteren på 32 våknet kvart på fem av at hunden bjeffet. Da hørte hun også motorlyd fra farens Cadillac.

Datteren ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde, men forteller:

- Jeg oppdaget at det ikke var faren min, men en fremmed kvinne som satt bak rattet. Da stormet jeg ut i bare trusa og forsøkte å komme meg inn i bilen. Men jeg klarte ikke å knuse vinduene med bare nevene og dørene var låst.

- Kvinnen bak rattet, en herjet, hvit, europeisk kvinne i midten av 30-årene, ble stresset av at jeg forsøkte å stoppe henne ved å hamre på rutene, dra i dørhåndtakene og skrike, men hun klarte å komme seg ut av gårdsplassen med bilen og forsvant.

SYNES KNAPT: Jan Eilertsen ble natt til lørdag frastjålet sin hvite Cadillac fra Klostergata 38. Portgjerdet til venstre ble sneiet borti.

SYNES KNAPT: Jan Eilertsen ble natt til lørdag frastjålet sin hvite Cadillac fra Klostergata 38. Portgjerdet til venstre ble sneiet borti. Foto:

- Vi får være glade for at du ikke kom deg inn i bilen. Da vet vi ikke hvordan det hadde gått, sier moren.

- Jeg hadde revet henne ut av bilen. Jeg har aldri vært så full av adrenalin, fastslår derimot datteren.

Mulig bestillingstyveri

Jan Eilertsen forteller at det bare er to av denne biltypen i Norge. Han antar at det er et bestillingstyveri. For bilen er av typen en snur seg etter.

Han mener tyven må være svært dreven, som både har klart å få åpnet og startet bilen, og som deretter lirket den ut av den forholdsvis trange gårdsplassen med Jans datter hamrende på bilen.

En sykkel med en sovepose og en fleecegenser var hensatt rett utenfor gården. Den var kanskje tyven sin, og den tok politiet med seg.

I morgentimene lørdag meldte politiet: «Politiet har søkt etter bilen, uten resultat så langt. Tips kan ringes inn på 02800».

Artikkeltags