Gå til sidens hovedinnhold

Nå står Leirstein uten tillitsverv i Frp

Leirstein-saken

Artikkelen er over 4 år gammel

Organisasjonsutvalget i Frp har behandlet ferdig saken om Ulf Leirstein (bildet) som i 2012 sendte porno til og foreslo trekantsex med en mindreårig FpU-gutt.

LES OGSÅ: Leirstein fratrer som leder i Moss Frp

– Han fortsetter på Stortinget, men vil ikke lenger ha noen tillitsverv på vegne av Frp. Så lenge man tar konsekvensene, skal man likevel ha en mulighet til å gjenvinne tillit og komme tilbake. Men det får være litt opp til hans fylkesparti og hans velgere i Østfold, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

Trakk seg

Leirstein har trukket seg som leder i Moss Frp, som Frps nestleder på Stortinget og som Frps justispolitiske talsmann etter NRKs avsløringer.

– Han er dessuten ute av justiskomiteen på Stortinget, og først i neste uke blir det avklart hvilken komité han skal jobbe i videre i denne stortingsperioden, forteller Frps André Melcior Larsen til Moss Avis.

Gis en sjanse

– Vi har gått grundig inn i påstandene som kom, har handlet raskt og trukket konklusjon raskt for å få en avklaring og få frem konsekvensene, og Ulf Leirstein har forholdt seg veldig ryddig til denne prosessen og bidratt til at man får de nødvendige avklaringer. Det synes jeg taler til hans fordel.

– Leirstein har tatt konsekvensene av det han har gjort og beklaget. Så får vi se om tilliten kommer tilbake på et tidspunkt. Muligheten er der, sier Limi i en pressmelding fra Fremskrittspartiet.