Full oppvask hjemme hos Leirstein

ORDENSMANN: Ulf Leirstein har det alltid blåst og er kjapp til å rydde oppvasken inn i og ut av oppvaskmaskinen.

ORDENSMANN: Ulf Leirstein har det alltid blåst og er kjapp til å rydde oppvasken inn i og ut av oppvaskmaskinen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulf Leirstein (Frp) hadde en lykkelig barndom. Han gikk ikke i barnehage, men han tok gjerne oppvasken hjemme.

DEL

Toppkandidatene– Jeg har alltid vært veldig ryddig og strukturert, sier Østfold Frps førstekandidat på stortingsvalgslisten.

På oppfordring viser han fram et barnebilde. Der er han tre år og tar oppvasken hjemme hos bestemor. Den gang var han så liten at han måtte stå på en stol for å nå opp til oppvaskbenken.

Nå, 41 år senere, er oppvaskbørsten byttet ut til fordel for oppvaskmaskin. Han er ikke sen om å rydde oppvasken inn i og ut av den når han er hjemme i huset sitt på Krapfoss i helgene.

– Jeg har det alltid helt blåst rundt meg, både her hjemme, i stortingsleiligheten min i Oslo og på kontoret mitt på Stortinget, sier Leirstein.

I huset på Krapfoss bor han sammen med samboer Mona og tre bonussønner. Sønnen Alexander og én bonussønn har flyttet ut og etablert seg med egne hjem.

Les også: Fikk langt mer i styrehonorar enn de delte ut - planlegger millongave

Ulf Isak Leirstein kom til verden på Sarpsborg sykehus 30. juni 1973. Han vokste opp på Ekholt i Rygge.

– Jeg var privilegert og hadde en lykkelig barndom. Jeg gikk ikke i barnehage. Mens min mor var på jobb, var jeg hos bestemor på Øreåsen. Der var det mange andre barn som heller ikke gikk i barnehage, og som jeg lekte med. Glede og gode venner er det jeg husker best, sier han.

Ulf bodde på Ekholt til han var 15 år. Da flyttet han og moren til Moss.

Attpåklatt

– Jeg var den yngste av i alt fire barn og attpåklatt. Foreldrene mine var inne i en kreativ periode, og de klarte å finne på fornavn på tre bokstaver og mellomnavn på fire til oss alle sammen, forteller Leirstein.

Les også: Politisk jordskjelv med Sp – større enn Frp

Begge foreldrene hans, Liv og Alf Leirstein, var lærere på Ekholt skole, der Ulf var elev i barneskoleårene. De prøvde å unngå å få Ulf i klassene de skulle undervise, ettersom slektskapet var så nært som det kan få blitt. Men han minnes at han likevel fikk faren sin i noen timer i sløyd og musikk.

– I mitt barndomshjem var det mye politikk. Det var ikke pappa som primært drev med politikk. Men han vokste opp i Hobøl, og jeg kan huske at han én gang fortalte at han hadde stemt på Anders Lange.

For yngre lesere kan vi opplyse at Anders Lange var grunnleggeren av Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep, forløperen til Fremskrittspartiet.

Les også: Leirstein: Trump er bra for verdensfreden

– Også Anders Lange hadde bodd i Hobøl, så jeg antar at pappa og han hadde truffet hverandre, sier Leirstein.

Inspirert av mor

Moren hans, Liv Leirstein, var derimot veldig politisk aktiv mens Ulf vokste opp, og det er hun den dag i dag.

– Jeg kan huske at mamma satt i Rygge kommunestyre for Høyre da jeg var liten. I 1983 var hun med på å stifte Rygge Frp, sammen med Frode Klemp. Som barn var jeg ofte med mamma på politiske møter, og det er på grunn av henne at jeg selv tidlig ble politisk interessert, sier Leirstein.

Han meldte seg inn i FpU i Moss som 15-åring. Og siden har det bare gått oppover med den politiske karrieren. Nå har han snart 12 år bak seg som stortingsrepresentant og tar gjerne fire nye år, dersom velgerne vil det.

I fengsel

– I år feiret du bursdagen din i fengsel, skrev du på Facebook. Kan du fortelle litt om det?

– He, he! Ja, det stemmer. Som medlem av justiskomiteen er jeg mye i fengsler. Jeg besøker både innsatte og ansatte. I år hadde jeg gleden av å være på besøk i det nye Mysen fengsel, med 96 nye fengselsplasser, på fødselsdagen min. Det ble en hyggelig bursdag, forteller han.

Les også: Jubler for dyrepoliti

Leirstein går mye turer med familiens hund, Kira, som han kaller for verdens beste turkamerat. Favorittplassen er Vepsen i Vansjø.

– Har du opplevd hard ordbruk mot deg på sosiale medier, slik mange andre politikere har meldt om i det siste?

– Ja, det opplever jeg stadig vekk. Mye av det er ren personhets. Jeg vet at jeg har en del kontroversielle meninger. Men det virker som terskelen er lav for å komme med verbale trusler på sosiale medier. Et par ganger har jeg har fått såpass alvorlige trusler at jeg har videresendt dem til PST (Politiets sikkerhetstjeneste), sier Leirstein.

Fremdeles i tvil om hva du skal stemme? Ta Moss Avis sin velgerhjelp her.

Artikkeltags