Hun blir ny varaordfører i Moss

  Benedicte Lund (49) fra Miljøpartiet De Grønne blir ny varaordfører i Moss.

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Benedicte Lund fra Miljøpartiet De Grønne blir ny varaordfører i Moss.

  DEL

  Klikk på hovedbildet for å se video.

  Det er klart etter at de borgerlige partiene og MDG nå er ferdige med de siste forhandlingene. Valget sto mellom Lund eller Venstres Sindre W. Mork.

  Moss Avis var på fredagens pressekonferanse på Moss rådhus, der ble den nye varaordføreren presentert.

  – Hvorfor ble du varaordfører, og ikke Sindre W. Mork (V), slik mange tippet?

  – Det er et resultat av forhandlingene. Vi ville ha en total utnyttelse av den kapasiteten og de ressursene hver og en av oss har. For MDG var det dessuten viktig å få satt et skikkelig grønt stempel på den nye styringsmodellen. Med varaordførervervet får vi det, svarer Lund.

  Hun er et hittil ubeskrevet blad i politikken. Etter valget for fire år siden ble hun for alvor interessert i politikk. Hun var med på å stifte lokallaget av MDG i Moss og meldte seg inn der.

  – MDG gikk til valg på at dere ville redusere varaordførerstillingen fra 80 til 20 prosent. Likevel blir du nå varaordfører i 50 prosent stilling. Hvorfor det?

  – I og med at jeg er ny i politikken, var det veldig viktig for meg å få full oversikt over alt i Moss kommune. I jobben som varaordfører får jeg god anledning til det. Da er det greit å starte med 50 prosent stilling, slik at jeg kan klare den bratte opplæringskurven jeg står foran. Så får vi heller se etter hvert om det er behov for å redusere stillingen. For øvrig er jeg opptatt av hvordan vi forvalter naturressursene. Jeg ønsker å bidra med små, grønne drypp på alle områder i Moss, sier Lund.

  Lund er utdannet sivilagronom fra landbrukshøyskolen på Ås. Der studerte hun husdyrfag.

  – Du kan si at jeg er høne- og kyllingekspert, sier Lund, som jobber i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i Oslo.

  Der skal hun fortsatt jobbe, i tillegg til å være varaordfører i Moss på halv tid. Hun pendler til og fra Oslo med tog.

  Foreldrene hennes er opprinnelig fra Moss, men selv vokste Lund opp i Sarpsborg. Til Moss flyttet hun i 1994. Hun er i dag bosatt på Jeløy og har samboer, to voksne døtre og to bonussønner.

  Ordfører Tage Pettersen (H) sier han er veldig godt fornøyd med å få Lund med på laget som varaordfører.

  – Og jeg synes det er flott at det fortsatt blir en kvinnelig varaordfører i Moss, tilføyer Pettersen. Lund overtar varaordførervervet etter Anne Bramo (Frp). Bramo på sin side blir leder av helse- og sosialutvalget og posisjonskoordinator.

  – Fordelingen av de øvrige utvalgsleder-vervene og posisjonene vil vi offentliggjøre på mandag, sier Pettersen.

  Artikkeltags