Brede glis for elvebredden

IDYLLISK: Det er flott å rusle langs Mosselva fra nedsiden av fossen og mot Mossesundet.

IDYLLISK: Det er flott å rusle langs Mosselva fra nedsiden av fossen og mot Mossesundet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er viktig for å sikre mossingene en god og grønn forbindelse til sjøen i dette flotte, historiske området, sier en fornøyd Sindre Westerlund-Mork

DEL

Han var på barrikadene da sentrumsplanen skulle opp til endelig votering. På slutten kom det nemlig innspill om at minimumsbredden på det planlagte elvepromenaden kunne reduseres til ti meter.

Det fikk Venstres frontfigur på banen. I tolvte time ble det intense forhandlinger mellom flere politiske partier og i det siste møtet i bystyret ble det vedtatt at det minimum skal være en bredde på den planlagte gangveien på femten meter.

Grønn lunge

Sindre Westerlund Mork var opptatt av at man ikke skulle gjøre den samme feilen som da bebyggelsen mot Mossesundet ble planlagt.

Han ønsker seg en grønn og aktiv lunge som blir brukt av byens befolkning.

– Det synes jeg ikke vi hadde fått med det siste forslaget om å innsnevre bredden til ti meter på det smaleste. Derfor er jeg veldig fornøyd med at det ble satt en minimumsgrense på femten meter, sier han.

AKTIVITET: Venstres Sindre Westerlund Mork vil ha et grønt område som brukes av mossingene.

AKTIVITET: Venstres Sindre Westerlund Mork vil ha et grønt område som brukes av mossingene. Foto:

Maks 50 meter

Kommuneplanlegger Terje Pettersen tar bystyrets vedtak om bredden på elvepromenaden på Peterson siden av elva til etterretning.

– Med dette vedtaket i sentrumsplanen er det nå bestemt at størrelsen på elvebredden kan være opptil femti meter, men altså minimum femten meter. Det tror jeg er til og leve med for Høegh Eiendom, sier Pettersen.

I sluttfasen

For nå går arbeidet med områdereguleringen for det gamle fabrikkområdet inn i sluttfasen. Målet er at denne planen skal vedtas i høst.

Da kan Høegh Eiendom gå videre med sine utbyggingsplaner på Verket.

Da disse planene ble presentert i teknisk utvalg, la ikke selskapet skjul på at de er utålmodige og klare til å gå i gang.

Det presiserte Hans Baalerud i Asplan Viak som styrer denne prosessen for Høegh Eiendom.

Selskapet har også hyret inn noen av de tyngste aktørene i arkitektbransjen i landet til å tegne fremtidens bydel ved elva i Moss.

Disse tegningene ble presentert i Moss Avis for kort tid siden.

Det er ingen tvil om at Høegh Eiendom har ambisjoner for sin utvikling av Verket.

Artikkeltags