Gå til sidens hovedinnhold

Lover spektakulær Lucia-kveld på Verket

Artikkelen er over 3 år gammel

– I år gjør vi det litt annerledes. Vi lyssetter de gamle, rødmalte trehusene og har en musikalsk åpning i en mørklagt gate. Så tennes julegatebelysningen og Luciatoget kommer nedover Verket.

Det er Håkon Sæther som forteller om, og lever seg inn i, kveldens Lucia-arrangement på Verket.

– Vi tror at dette blir veldig spektakulært og publikum kan ta julen innover seg. Her blir det god julestemning, lover han.

Dette er den store begivenheten for «Jul på Verket» som er «paraplyen» for alle arrangementene på Verket i desember. Det er femte gang i år at Luciatoget arrangeres.

– Vi setter opp lys langs veggene på arbeiderboligene, det hele blir et slags lysdesign, og vi har fått tre musikere som har laget egen musikk til arrangementet og som skal spille sammen med lyset, forklarer Sæther.

Det er Håkon Oftung, Kristian Frøland og Åsa Ree som skal sørge for stemningsfull musikk midt i den gamle arbeidergata. Så tennes julelysene over gaten og Luciatoget med Kulturskolens sangelever i spissen gjør sin entré.

Moss Spellemannskompani sørger for julemusikken, det blir blånisse og rødnisse og besøk av Kong Christian Frederik, - og selvfølgelig med Ole Jacob Lindberg som konferansier.

Etter toget blir det en liten kiosk med lussekatter og gløgg, bålpanne og god stemning i borggården til Konventionsgaarden.

Les også

Send oss dine Lucia-bilder

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.