Mossingen fikk prisen for sitt arbeid med å øke kunnskapen om autisme og Aspergers. I sin takketale, som du kan se i sin helhet nederst i saken, fortalte han blant annet om seg selv og hvordan personer med autismespekterdiagnose kan være en stor ressurs i samfunnet.

– De har kunnskap samfunnet trenger. Den annerledes måten å tenke på er noe som trengs i en ellers firkantet samfunssystem, sa Orm da han mottok prisen.

Benedichtes minnefond

Benedichte hadde Aspergers syndrom. Hun ble femten år gammel. I 2011 ble hun drept på Utøya. Familien ønsket å gjøre noe i hennes ånd, og deler hvert år ut en pris til personer som har bidratt til å øke kunnskapen om Aspersgers og autisme.

Stian Orm mottok prisen for sitt arbeid for å øke kunnskap om autisme og Aspergers. Stian har selv en autismediagnose. Da han fylte 18 arrangerte han en stor autismekonferanse, og siden har han holdt jevnlige kurs og foredrag med utgangspunkt i sitt eget liv.

På godt og vondt

– Selv kunne jeg aldri tenkt meg å leve uten autismespekterdiagnosen. Den er en del av meg, både på godt og vondt, og jeg har lært meg å sette pris på den og fokusere på de fordelene den bærer med seg, sa Stian Orm blant annet.

Prisen ble delt ut i Horten på et seminar i regi av Autismeforeningen Vestfold.