Varsler snø og vanskelige kjøreforhold tirsdag: – Vinterdekka må på!

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Natt til tirsdag er det ventet snø over store deler av Sør-Norge. Snøen vil også falle over mossedistriktet, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

– Det ser ut som at nedbøren begynner natt til tirsdag. Det begynner som snø, og utover ettermiddagen tirsdag går det over til regn. Temperaturene vil ligge på rundt null grader store deler av dagen. Når klokken har passert tolv vil temperaturene gradvis stige til i hvert fall fire-fem plussgrader, sier han.

Glatt

Nøyaktig når nedbøren går over til regn, tør han ikke si.

– Men jeg regner med at mesteparten av snøen vil regne bort. Dessuten blir det mildt, rundt 6-7 grader fremover, sier han.

Tilsammen mener han at man kan vente ca 25 mm nedbør tirsdag, hvorav rundt 7-10 mm kommer som snø. Det betyr glatte veier.

– Bare det at det begynner å snø kan fort gi vanskelige kjøreforhold. Videre blir det overgang til regn og nullføre som også gir vanskelige kjøreforhold. Og for det tredje kan det bli en kort periode med underkjølt regn, eller regn som fryser på bakken. Det vet vi alle at kan gi veldig glatte veier, noe Østfold fikk oppleve noen ganger på vårparten, sier Gislefoss som oppfordrer alle til å kjøre forsiktig.

– Vinterdekka må på. Det er bare å hive dem på eller la bilen stå.

Mildere

Etter tirsdagens snøfall er det imidlertid ikke ventet noe mer snø denne uka.

– Resten av uka blir det plussgrader. Det blir perioder med regn, men også enkelte dager med ganske bra vær. Så det blir en variert uke. Nedbøren skal gi seg i løpet av onsdagen, så det bør ikke være de dårligste folholdene for de som skal ut på trick or treat onsdag kveld, avslutter han.

Artikkeltags