Kan miste en etasje

 I skråningen ved siden av Konventionsgården planlegges bygget som skal huse Barnas Fredsverden. (Foto Terje Holm)

I skråningen ved siden av Konventionsgården planlegges bygget som skal huse Barnas Fredsverden. (Foto Terje Holm)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Høegh Eiendom går videre med reguleringen av bygget til Barnas Fredsverden. Men risikerer å måtte kutte ut en etasje hvis dette prosjektet skrinlegges.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Detaljreguleringen for det planlagte nybygget i fire etasjer ved siden av Konventionsgården står på dagsorden til møtet i utvalget for miljø, teknikk og samferdsel på onsdag.

Men prosjektet Barnas Fredsverden er politisk omstridt. De folkevalgte har bedt om kvalitetssikring av økonomien for disse planene og skal ta stilling til prosjektet i bystyrets møte i juni.

I planene som nå ligger påbordet, inngår også rivingen av den gamle kontorfløyen ved siden av Konventionsgården.

Saksbehandler Ida Edfeldt i teknisk etat påpeker at utbyggeren vil ha reguleringen behandlet nå, slik at den legges ut til offentlig ettersyn og sluttbehandles før sommerferien. Selskapet ønsker at bygget kan stå ferdig til 200 års jubileet for grunnloven og Mossekonventionen i 2014.

Har tøyd planen

– Når utbyggeren velger å gå videre med planene, så legger vi dem fram for politisk behandling, forklarer kommunalsjef Jens Terkelsen.

– Imidlertid risikerer selskapet å måtte redusere nybygget med en etasje hvis Barnas Fredsverden skrinlegges.

– Det foreliggende forslaget er tilpasset Barnas Fredsverden. Rammene for den overordnede reguleringsplanen for Verket er tøyd.

Dette er begrunnet i det rombehovet prosjektet har med plass til Rikskonsertene i første etasje og en cafe i fjerde etasje. Men uten en realisering av Barnas Fredsverden, så må bygget reduseres til tre etasjer.

Avgjøres i juni

– Og utbyggeren går nå videre med prosjektet?

– Man går i hvert fall videre med planleggingen. Dette er forberedelser fram til bystyrets møte i juni, slik jeg oppfatter det, påpeker Jens Terkelsen.

I planene som nå ligger påbordet, inngår også rivingen av den gamle kontorfløyen ved siden av Konventionsgården. Det er under forutsetning av at det oppføres et nytt bygg.

Dette bygget i teglstein fra 1960 tallet er ikke fredet, slik som Konventionsgården er. Men i saksdokumentene påpekes det at bygget etter 50 år kan sies å representere en del av kulturhistorien etter Peterson AS. Dette spørsmålet bør avklares gjennom høringen av planen for reguleringen av nybygget.

Rådmannen foreslår at planen legges ut til ettersyn.

Se vår temaside med flere nyheter om Barnas Fredsverden og Moss2014 her

Artikkeltags