Høyretopp sendte beklagelse 20 timer etterpå

Sverre Alhaug Høstmark nektet først å uttale seg om sine krasse meninger om Niels Wiig, men etter 20 timer kom beklagelsen.

Sverre Alhaug Høstmark nektet først å uttale seg om sine krasse meninger om Niels Wiig, men etter 20 timer kom beklagelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I går ettermiddag klokken 16.44 kom Sverre Alhaug Høstmarks beklagelse etter uttalelsene som har skapt slik debatt.

DEL

Det tok dermed godt og vel 20 timer fra Alhaug Høstmark postet sine oppsiktsvekkende uttalelser til han beklaget dem.

Moss Avis er kjent med at ordfører Tage Pettersen tidlig ba ham om å komme med en beklagelse.

Da Moss Avis i går ettermiddag var i kontakt med Alhaug Høstmark, var han ikke villig til å gi ytterligere kommentarer. Ethvert oppfølgingsspørsmål ble avvist under henvisning til beklagelsen. Her er den ordrette gjengivelsen av beklagelsen:

Beklagelse
I et innlegg på nettutgaven av Moss Avis i går (tirsdag, red.anm.) omtalte jeg kritikken som Niels Wiig (Visit Moss) fremførte mot det borgerlige flertallets innstilling. Niels Wiig kritiserte styringsflertallets avgjørelse om å undersøke sakens realiteter nøye. Jeg stilte i innlegget spørsmål ved hvilket mandat Niels Wiig hadde for å fremme en slik kritikk. Jeg beklager på det sterkeste den formen jeg valgte.

Jeg omtalte også rådmannens saksfremlegg som kritikkverdig /mangelfullt. Men jeg omtalte dessverre dette på en svært klanderverdig og respektløs måte. Det var en stor feil fra min side.

Samlet sett er formen som denne kritikken ble fremsatt på kritikkverdig, innlegget er således ikke noe jeg vil minnes med glede. Det illustrerer at nettdebatter – som i dette tilfelle – fort kan bli ufine.

Jeg har derfor et ektefølt ønske om å be Niels Wiig personlig og Rådmannen i Moss og sin stab om å akseptere min beklagelse. Noe lignende vil ikke gjenta seg fra meg. Og jeg vil understreke at uttalelsene ene og alene var mine personlige oppfatninger, og ikke var drøftet med eget eller andres partier.

Med hilsen
Sverre Alhaug Høstmark
Moss

Les også:

Høyretopp refses av ordføreren

Niels Wiig: - Kan ikke akseptere slik av en utvalgsleder

Her er saken som utløste debatten på moss-avis.no

Diskutér saken i kommentarfeltet nedenfor:

Artikkeltags