Samlet oppslutning om Christian Frederik-løpet

Turid Bergerøy, Roar Bergerøy og Kåre Larsen i Tirsdagsløpet, som passerer gjennom Husebyskogen naturreservat etter snaue to kilometer.

Turid Bergerøy, Roar Bergerøy og Kåre Larsen i Tirsdagsløpet, som passerer gjennom Husebyskogen naturreservat etter snaue to kilometer. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Personene bak Tirsdagsløpet og Mossekarusellen mener definitivt at Christian Frederik-løpet er positivt for mossinger.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Rundt 4–500 mosjonister deltar i Mossekarusellen og i Tirsdagsløpet er snittet på 200. Så langt har bare 150 personer meldt seg på Christian Frederik-løpet i regi av Moss 2014 som arrangeres neste lørdag i Moss sentrum. Tor Fledsberg er ansvarlig for Tirsdagsløpet og tror at antall deltakere vil eskalere når løpet nærmer seg.

- Jeg er sikker på at folk melder seg på når det nærmer seg. Dette er jo typisk et familieløp, med egen barneklasse og et løp for de eldre. Det kommer til å bli mange flere deltakere, sier han optimistisk.

Les hvordan du kan melde deg på løpet her.

Del på Facebook

Ikke konkurrenter

Line Lofstad Andersen er ansvarlig for Mossekarusellen, som omfatter Albyløpet, Kambomila, Ekholtløpet og Årefjorden rundt. Hun synes tiltaket som Moss 2014 har satt i gang er oppløftene for byen, og hun ser ikke de andre løpene som konkurrenter.
- Rundt et slikt arrangement får man laget en fest i byen hvor det skjer litt rundt løypa og det er litt liv. Vi ønsker å være med å rekruttere deltakere til de andre løpene.

Det at «bare» 150 personer er påmeldt så langt, ser ikke Lofstad Andersen på som negativt. Hun tror flere er i tenkeboksen og vurderer å delta.

- Hvis de blir 2–300 deltakere synes jeg de skal være fornøyde det første året. Det tar tid å få satt noe helt nytt og det er sikkert mange som er skeptiske til nye ting, sier hun.

Mosjonister

Christian Frederik-løpet er definitivt for alle, uansett hva slags form man er i. Barna skal løpe først, før de eldre tar fatt på den lange mila. Moss Avis var på Tirsdagsløpet og snakket med noen faste travere. Turid og Roar Bergerøy ser på Christian Frederik-løpet med positive øyne, men er redd for at noen synes det er litt for langt.
- Vi var med på Mosseløpet som gikk for mange år siden. Det var et kjempefint løp og vi vil helt klart vurdere å bli med i år også, sier Turid før Roar legger til:

- Det kan hende de skulle hatt en litt kortere løype. En mil høres skremmende ut for mange, men man har jo muligheten til å gå også, smiler han.

Alle kan bli med

Mossekarusellen og Lofstad Andersen kommer til å oppfordre sine deltakere til å melde seg på i sentrumsløpet den 20. august. På startbua på Tirsdagsløpet vil det henge plakater med informasjon om løpet. Moss 2014 har et håp om at 500 mennesker blir med å løpe under Christian Frederik-dagene og oppfordrer bedrifter, idrettslag og venner til å utfordre hverandre.

Del på Facebook

Artikkeltags