Lanserer byløp og mossefest!

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

For første gang blir det et eget historisk sentrumsløp i Moss. Christian Frederik-løpet skal trekke tusener av folk til byen, håper arrangørene.

DEL

Fra før har Christian Frederik fått så vel sin egen plass som en egen pris og egne dager i Moss. Nå blir det altså et eget sentrumsløp i tillegg, og den magiske datoen er 20. august.

Løpet avslutter dermed en festuke i Christian Frederiks tegn i Moss, en uke som med utgangspunkt i Mossekonventionen av 1814, nettopp starter 14. august.

Bak ideen om et sentrumsløp står Håkon Sæther og idrettsjernet Bedir Yiyit som selv mottok Christian Frederik-prisen i fjor.

Del på Facebook

For alle

Det skal avholdes to løp; ett på én mil hvor man løper fra gågaten og ut på Jeløy, tilbake til sentrum og så en runde rundt brannstasjonen på Tykkemyr før man er tilbake i sentrum igjen. Ruten er nøye planlagt ikke minst for at utøverne og publikum på nært hold skal få se hvor godt byen tar seg ut så vel langs sjøen som i sentrumsområdene.
I tillegg skal det være en miniløype på 1408 meter i sentrum, hvor barn helt ned til fire år kan delta.

Byfest

Arrangørene håper på minst 500 deltakere, kanskje så mange som opp mot 1000. Langs løypene skal det være underholdning og musikk hvor målet er å skape en skikkelig folkefest.

I går presenterte Håkon Sæther fra Moss 2014 arrangementet, og med seg som gode støttespillere hadde han blant annet det tidligere løperesset Are Nakkim fra Moss som satte norgesrekord på 10.000 meter i 1990 på 27.32.52, en rekord som står fortsatt den dag i dag.

Sentrumsløpet kan også være starten på flere mosjonsaktiviteter som f.eks. et sykkelløp.

Utfordrer

Bedrifter og foreninger skal også utfordre hverandre til å delta, og allerede nå utfordrer ordfører Paul-Erik Krogsvold samtlige ordfører-kandidater i distriktet, inkludert Tom-Anders Ludvigsen i Vestby.

Håkon Sæter som er med i Ekholt Ballklubb utfordrer Terje Krokdal i Sprint.

Thomas Solberg fra Spenst lover å komme tilbake med et effektivt treningsprogram for de som vil raskt i form.

Hvem utfordrer du?

All praktisk info om løpet finner du her

Meld deg på her

Løpet har egen facebookside her. Invitér dine venner til å delta

Del på Facebook

Artikkeltags