Holdt foredrag nummer to i serien «Dagens Moss i et historisk perspektiv»

Historiker Finn-Einar Eliassen er en av Norges fremste historikere på tidlig byhistorie. Han skal snakke om grunnlaget for at det ble et tettsted ved Mossefossen og plassere byen i en større kontekst, i grenselandet mellom andre byer og tett-steder rundt Oslofjorden.

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag kveld holdt historier Finn-Einar Eliassen det andre foredraget i foredragsserien «Dagens Moss i et historisk perspektiv».

DEL

Foredraget ble holdt på Moss bibliotek, og du kunne se det direkte på moss-avis.no.

Historiker Finn-Einar Eliassen er en av Norges fremste historikere på tidlig byhistorie. Han skal snakke om grunnlaget for at det ble et tettsted ved Mossefossen, og plassere byen i en større kontekst, i grenselandet mellom andre byer og tett-steder rundt Oslofjorden, skriver Moss bibliotek på sin nettside.

Moss 2020

Historiker Trond Svandal holdt det første foredraget i en serie om «Dagens Moss i et historisk perspektiv». Moss Avis sendte foredraget direkte og opptaket av foredragene er nå tilgjengelig for våre abonnenter.

Arrangementet er et samarbeid mellom Moss 2020 og Moss Avis.  Samtlige foredrag blir direktesendt på moss-avis.no og tilgjengeliggjort i opptak på moss-avis.no/historie/foredrag i etterkant.

Prosjektet er lansert i forbindelse med at det i  2020 feires Moss bys 300-årsjubileum, og samtidig blir Moss og Rygge slått sammen til én kommune. Foredragsserien startet høsten 2018 og skal gå fram til 2020 for å markere kommunenes felles historiske opphav. Blant temaene blir: Rygges middelalderkirkes stolte historie, mosseroken, lokal idrett og forsvarshistorie.

Artikkeltags