- Vi viderefører mange av de samme tradisjonene som tidligere, men det blir også en del nyheter i år, forteller Håkon Sæther, som har stått for Mossedagene 2016 sammen med Moss i sentrum.

Speakers corner

Torsdag morgen startet det med kaffe og kringle i gågaten til alle som ønsket det. Deretter blir det som vanlig mange forskjellige stands i gågaten og masse kultur og underholdning.

Fredag kveld kl. 18.00 arrangeres det Speakers corner, en lokal variant av den berømte originalen fra Hydes Park i London.

- Det er mange i Moss som har sterke meninger, ikke minst i disse dager, hvor det er mange store og viktig prosjekter under oppseiling. Så det er bare for folk å møte opp og fremføre sitt budskap for folket. Hver taler har to minutter på seg, forteller en engasjert Sæther.

Etter Speakers corner blir det konsert med Kråkeby på scenen utenfor Bylab.

- Det blir også flere andre konserter fra denne scenen i løpet av mossedagene, forteller Sæther og nevner blant annet Krapfoss Hornorkester og Kulturskolens sambaorkester.

Mossiana-pris og tautrekking

Lørdag er det klart for den tradisjonsrike utdelingen av årets Mossiana-pris. Men mossingene kan også stifte bekjentskap med en nyvinning, det store Mossemesterskapet i tautrekking.

- Vi har to lag, Jeløy-laget og sentrums-laget, som skal barke sammen. Laget fra sentrum består blant annet av Tage Pettersen og Thomas Solberg, mens Eirik Reinnel og Hanne Tollerud er to av deltagerne fra Jeløy-laget. Det blir garantert moro!, sier Sæther.

I løpet av årets mossedager blir det også Mossemesterskap i papirfly, «Skråblikk på Dronningensgate» ved Gunnar Walther Richter Johansen og gratis Mossefrokost lørdag morgen!