Gå til sidens hovedinnhold

Moss og Rygge får 9,7 millioner kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

Det nye regionsentertilskuddet til mellomstore kommuner skal fordeles dels per kommune og dels per innbyggere. Regjeringspartiene og Venstre er nå enige om modellen som skal presenteres i statsbudsjettet om én måned og dette kan bety at den nye kommunen Moss/Rygge med sine 47.640 innbyggere får et samlet tilskudd på 9,7 millioner kroner.

Det er Kommunal Rapport som har beregnet fordelingen av det nye tilskuddet basert på kriteriene partiene er blitt enige om. Tallene er helårsvirkning av tilskuddet (200 millioner kroner) fordelt på sammenslåingene som er vedtatt av kommunene per i dag. Blir det flere nye kommuner med over 9.000 innbyggere, blir det mindre på hver.

25 sammenslåinger

Oversikten viser videre at nye Hobøl/Askim med sine 20.997 innbyggere får syv millioner kroner, mens Oppegård/Ski med 57.053 innbyggere får 10,7 millioner kroner.

Per i dag er det vedtatt 25 sammenslåinger av 62 kommuner hvor den nye kommunen får over 9000 innbyggere.

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre satte av 100 millioner kroner til ordningen i 2017, etter at Stortinget har gjort sitt endelige vedtak om kommunereformen. Tilskuddet får helårsvirkning fra 2018, med en samlet ramme på 200 millioner kroner. Pengene skal brukes til arbeidet med den nye kommunen, skriver Kommunal Rapport.

Kommentarer til denne saken