Lover Nav-brukerne i mossedistriktet bedre og mer effektive tjenester

Digitalisering: Nav-kontorene i mossedistriktet øker digitaliseringen, og vil at mange flere skal få svar på sine spørsmål via internett. - Da kan vi i Nav gi bedre tjenester til de som virkelig trenger det, sier fra venstre Nav-leder Kjerstin Havneraas i Råde, Nav-leder i Moss Kari-Mette Mjønner, Nav-leder i Rygge Katarina Gulin og Nav-leder i Våler Karin Johannessen.

Digitalisering: Nav-kontorene i mossedistriktet øker digitaliseringen, og vil at mange flere skal få svar på sine spørsmål via internett. - Da kan vi i Nav gi bedre tjenester til de som virkelig trenger det, sier fra venstre Nav-leder Kjerstin Havneraas i Råde, Nav-leder i Moss Kari-Mette Mjønner, Nav-leder i Rygge Katarina Gulin og Nav-leder i Våler Karin Johannessen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Over hele landet ruller Nav ut sitt digitaliseringsprogram, og fra mandag av er det mosseregionen som står for tur.

DEL

Hensikten med omleggingen er å redusere tilfeldige drop in-besøk slik at Nav-kontorene i Moss, Rygge, Råde og Våler skal kunne bruke tiden på saker som krever mer innsats.

– For at vi skal få gitt tjenester til de som virkelig trenger det, må de som selv kan løse tingene digitalt, gjøre det. Det er som å kjøpe en togbillett. Før strevde man kanskje med det; nå kjøper du togbilletten på telefon. Digitaliseringen må vi bare ta inn over oss, sier Nav-leder i Moss, Kari-Mette Mjønner.

Skal gi digital opplæring

Fortsatt skal Nav-klientene likevel kunne stikke innom Nav-kontoret i Moss, Rygge, Råde og Våler.

– Ja, ingen skal bli avvist, og man kan komme hit uten avtale, men da skal vi vise de som kommer hvordan de kan få svar på sine spørsmål via PC-en. Vi skal være her og lære folk hvordan de skal gjøre. Vi skal kort og godt veilede folk til å bli digitale, sier lederne for Nav-kontorene i mossedistriktet, Kari-Mette Mjønner i Moss, Katarina Gulin i Rygge, Karin Johannessen i Våler og Kjerstin Havneraas i Råde.

– Hva med de eldre?

– De ringer om pensjon. De kommer ikke inn til Nav-kontorene uansett. Men hele omleggingen handler som sagt om å hjelpe folk på en bedre måte, ikke å avvise noen. Omleggingen gjør at vi kan bruke mer tid på de Nav-brukerne som virkelig trenger det, påpeker de lokale Nav-lederne.

Venter kraftig reduksjon

Til Nav-kontoret i Moss kommer det daglig inn rundt 90 brukere. Med den nye ordningen tror Kari-Mette Mjønner det kan reduseres til en tredel.

I Rygge viser nye målinger at det kontoret har et 30-talls drop ins per dag. Også der venter man en markant nedgang med den nye ordningen.

– For mange er det bare en omvei å gå innom et Nav-kontor først. Veldig mye løses raskere og bedre via telefon eller nett. Og så er vår chattetjeneste blitt veldig bra. Der har vi gode tilbakemeldinger, sier Nav-lederne og viser til at dette er tjenester som er besatt av Navs fremste spesialister som kan gi mer fyllestgjørende svar enn det man kan på et lokalt kontor.

Navs kontaktsenter er i den senere tid blitt kraftig oppbemannet for nettopp å kunne ta den trafikken.

Artikkeltags