I januar i år meldte Moss Avis at den amerikanske bilprodusenten har planer om å etablere en leverandør av Tesla-biler i Rygge. Den gang ble det antydet at butikken skulle stå klar i løpet av høsten.

Selskapet slapp dessuten stillingutlysninger og antydet at de trengte syv teknikere til satsingen. Nå kan det likevel virke usikkert om det blir en Tesla-leverandør i Rygge, i hvert fall på denne siden av jul. Dette har skapt forvirring for lokale Tesla-eiere.

LES OGSÅ: Tesla-eier hacket bilen

Usikkerhet

En Tesla-eier som Moss Avis har snakket med forteller at da han skulle bestille servicetime til sin Model S fikk han oppgitt en konkret åpningsdato av sin kontaktperson i Tesla.

– Jeg ble fortalt at de skulle åpne offisielt den 1. oktober, og at denne datoen muligens lot seg fremskyve, sier bileieren. Dette overrasker medarbeidere Moss Avis har kommet i kontakt med hos Tesla Drammen.

– Vi vet hvor den nye butikken skal ligge, og når den skal åpnes, men det er ikke noe vi kan si noe om enda, forteller de, og antyder at informasjonen Tesla-eieren har fått kan være et resultat av en glipp.

– Det er ikke en gang sikkert det blir i Rygge, avslutter de.

LES OGSÅ: Strandet med elbil på Svinesund

Skal vi tro Teslas kundesenter er det likevel håp om å få etablert en leverandør i distriktet. Moss Avis får opplyst at det er planer om et servicesenter i Rygge, men at det ikke kommer til å skje før årsskiftet.

Etterspørselen etter den trendy el-bilen er stor. Salget av Teslaer har økt kraftig det siste året. Bare i Østfold er det solgt så mye som 114 Model S'er i år, noe som tilsvarer en vekst på 68 prosent fra 2013, opplyser Opplysningsrådet for Veitrafikken.

LES OGSÅ: Hvor stor elbilsuksess tåler egentlig statsbudsjettet?