Etter et fantastisk registreringstall i mars, klatrer nemlig Tesla Model S helt til topps etter årets første kvartal. Dermed er en elbil Norges mest solgte bil til nå i år.

Elbil-feber

I mars kom det 1.493 helt nye eksemplarer av Model S ut på norske veier. Det er et nesten ekstremt tall for bare en måned. Til sammenligning endte nummer to på lista – VW Golf – på 624 eksemplarer. Mens VW up! på tredjeplassen havnet på 444 eksemplarer.

Les også: Et olja lyn - uten olje

Her er det forresten verdt å stoppe opp litt. Det høye salget av up! handler nemlig langt på vei om suksessen til elbil-utgaven e-up! Det er ingen overdrivelse å si at elbil-feberen herjer i Norge akkurat nå.

Men tilbake til Model S. Så langt i år har Tesla fått registrert 2.056 eksemplarer av denne bilen på det norske markedet. Det gir en markedsandel på hele 5,6 prosent.VW Golf som har vært den suverene bestselgeren her hjemme i flere år, blir dermed grundig slått. 1.577 nordmenn har blitt Golf-eiere de siste tre månedene. Med det rygger også Golf tilbake nesten 20 prosent fra samme periode i fjor.

Les flere artikler om bil og motor

Stort byks

Vi tipper VW merker at mange kunder nå venter på e-Golf. Når den kommer til landet, blir det garantert ny fart i Golf-salget.

Mars-salget gjør også at Tesla tar et skikkelig byks på modellstatistikken. Akkurat nå er de Norges sjette mest solgte bilmerke.De er faktisk større enn merker som Ford, Audi, Skoda og Mercedes – det sier veldig mye om suksessen Tesla opplever i annerledeslandet Norge.

Det er naturligvis de mange elbilfordelene som gjør susen her. Tesla er ikke i nærheten av samme markedsandel i noe annet bilmarked i verden – dermed blir tallene fra Norge også lagt merke til svært mange steder.

Golf passerte Leaf

Hva med Nissan Leaf? Jo, Nissans elbilsuksess var faktisk Norges mest solgte bil ved inngangen til mars.

Men nå hardner konkurransen til. I mars kjørte VW Golf fra og klarte så vidt å lirke seg forbi etter første kvartal: 1.577 Golf, mot 1.559 Leaf. Men ingen av dem klarer altså å matche tallet for Tesla Model S.

Blant de øvrige modellene med stor økning, må vi trekke fram Suzuki S-Cross og Toyota RAV4. Vi nordmenn elsker crossovere og SUV-er og disse to treffer virkelig markedet nå.

Suzukien er opp 279,7 prosent og ligger nå på 12. plass på modellstatistikken. RAV4 øker med 197,3 prosent, den er nå Norges sjette mest solgte bil, hårfint bak Mazda CX-5 som de siste par årene har vært den store kometen i denne klassen. Men nå har det begynt å bremse for Mazdaen, den er ned 31,6 prosent så langt i år.

BMW fosser fram

På merkesiden har Volkswagen begynt å få opp farten etter en litt (til dem å være) forsiktig start på året. En svært god mars, gjorde at VW kjørte forbi Toyota og igjen er Norge mest solgte bilmerke.

BMW har åpnet 2014 fantastisk bra og holder tredjeplassen. Også her er det en elbil inne i bildet, BMW har nå begynt å levere ut sin i3 i betydelige antall. Pluss 70,7 prosent for BMW så langt i år, det er sterkt!

Les også: Derfor i3 dømt til å bli en suksess

Nissan flyter også på en medgangsbølge. Salget er opp 47,1 prosent i forhold til samme periode 2013, med det er Nissan Norges fjerde største bilmerke.

Hva så i andre enden, hvem taper? Verst for de større merkene går det med Hyundai. Salget faller med 43,3 prosent så langt i år, dermed er Hyundai nede på 18. plass. Utviklingen har vært negativ lenge, her må nok noe snart skje.

Heller ikke Honda har særlig grunn til å juble over 2014 så langt. Salget faller med 42,3 prosent. Dermed er Honda på plass 19. så langt i år.

Les også: Nå er den en bestselger (ANB)