[Teknofil.no] Å hacke eller «jailbreake» mobiltelefoner er fortsatt ikke helt uvanlig. Det gir erfarne og teknisk anlagte brukere mulighet til å spesialtilpasse den, og på noen områder kanskje også øke ytelsen.

Les flere artikler om bil og motor

Det har lenge vært snakk om å utsette elbiler for noe lignende, og nå skal en mann ha klart å bryte igjennom sikkerhetsmuren til Tesla, ifølge Cnet News.

Det vil si, mannen ble oppdaget ganske kjapt. Så ble han møtt med en advarsel fra Teslas ingeniører, som observerte alt han foretok seg via sine egne systemer.

LES OGSÅ: Martine (22) ratter 40 tonn

Installerte Firefox

Mannen fant angivelig en skjult ethernet-port i dashboardet, og brukte denne til å koble seg på bilens datasystemer. For eksempel fikk han installert nettleseren Firefox på bilens touchskjerm.

Tesla sender programvareoppdateringer til bilene via internett, og kan åpenbart også sjekke om det er noe som ikke stemmer.

I dette tilfellet skal bil-hackeren ha fått beskjed om å holde opp, eller miste garantien på Tesla-en sin. Ifølge mannen selv antydet de noe om «industrispionasje» også.

Standardsvar fra Tesla

Vi tok kontakt med Teslas representanter i Norden for en uttalelse om saken. De henviste til følgende standarduttalelse fra den amerikanske bilprodusenten:

«Våre kunders sikkerhet er vår høyeste prioritet, enten det gjelder å utvikle en bil med den høyeste sikkerhetsvurderingen eller å gjøre det vi kan for å beskytte dem mot sikkerhetsbrister via Internett. Vi beskytter våre produkter og systemer mot sårbarheter med vårt dedikerte team av de beste ekspertene på informasjonssikkerhet, og vi fortsetter å jobbe med sikkerhetsundersøkere, og oppfordrer dem aktivt til å kommunisere med oss gjennom vår ansvarlige rapporteringsprosess.»

(Kilde: Cnet NewsDrag Times)

(ANB)