2014 er virkelig et gullår for elbiler i Norge. Vi skriver fortsatt bare august, men kan likevel konkludere med at tidligere års rekorder vil bli ettertrykkelig smadret.

Her er BMW en betydelig bidragsyter. De har nemlig hatt eventyrlig suksess med sin lille elbil – i3.

Så langt i år er det levert ut hele 1.400 eksemplarer av den - og BMW har måttet doble det opprinnelige antallet biler som skulle leveres til Norge.

Suksess i Norge

– Vi er veldig tilfreds med salget av i3 – det er BMWs bestselger hittil i år. Ved lansering var det forholdsvis lang ventetid, men i løpet av vinteren fikk vi bekreftet dobling av antall biler til Norge, fra 1.000 til 2.000. Vi har også lykkes med å få økt produksjonen enda et hakk, forteller presse- og informasjonssjef i BMW Norge, Christian Gottschalk.

Takket være disse grepene er leveringstiden nå langt mer overkommelig enn den var ved starten av året. På et tidspunkt stod 2.000 nordmenn i kø – og noen av bilene stod i fare for å bli levert først i 2015.

Les flere artikler om bil og motor

 Nå er det imidlertid langt bedre tider for de som skal bestille i3.

– Vi kan nå levere bil i oktober/november om man bestiller i dag, selv om leveringstidspunktet kan variere litt avhengig av ønsket utstyr, forteller Gottschalk.

Nybilprisene starter på 249.000 kroner. i3 har 170 hks elmotor, og en teoretisk rekkevidde på 190 km – men realistisk rekkevidde er mellom 130-160 kilometer.