I jula kommer mange til å åpne gaver og nyte god mat over flere dager. Det fører natuligvis også med seg mye avfall som skal kastes. Samtidig blir det redusert tømming av avfallsdunkene på helligdagene. Det kan by på utfordringer. Da kan det være lurt å vite når renovatørene i distriktet skal og ikke skal tømme avfallet i jula.

Fra 23. desember til 3. januar vil rutene endres fra de vanlige. Det er seks dager hvor det ikke vil bli utført noe tømming; julaften, 1. juledag, 2. juledag, lille nyttårsaften, nyttårsaften og 1. nyttårsdag.

Lille julaften er det den såkalte mandagsruten som blir kjørt. Tre dager i romjula - 27.- til 29. desember - blir det utført henholdsvis tirsdagsrute med halv ordinær rute den 27., resten av onsdagsrute med ordinær rute den 28. og ordinær rute og store fellesløsninger den 29. Etter nyttårsdagene blir det tømt på mandagsruten og halv ordinær rute 2. januar. Deretter Resten av tirsdagsruten og ordinær rute 3.01. Etter det er Movar tilbake i normal rute.

Hver rute inneholder tusenvis av husstander flere steder i distriktet. Dersom du trenger å vite hvilken rute du tilhører, kan det være lurt å sjekke Movar sine hjemmesider. Det er Retur som tømmer i Moss og Råde. Nordren tømmer i Rygge, Vestby og Våler.