14 plastbåter og 3 trebåter. Det er status etter halvannen måned med mulighet for gratis levering av fritidsbåter til Movar.

Kampanjen varer fra juni til og med september. Den er en del av Interreg-prosjektet Ren kystlinje som Movar er med i. Hensikten er blant annet å utvikle nye og smartere metoder for å håndtere maritimt avfall.

Les også: Gratis vraking av båter

I tillegg til de 17 båtene som er levert, har avfallsplassen blitt oppringt av enda flere som planlegger å levere båten senere. I tillegg til folk fra Movars område i mossedistriktet, har det kommet folk fra Fredrikstad og Oslo som har levert båtene sine.

– Jeg tenker at behovet er der. I og med at det har vært en jevn strøm med pågang så er det en stadig interesse, forteller miljøingeniør i Movar, Hege Hellem.

Vanligvis vil det koste 780 kroner per tonn om man leverer en glassfiberbåt på Solgård avfallsplass. En trebåt koster 1950 kroner per tonn.

Kampanjen gjelder kun for private husholdninger. Båter fra næringsdrivende, marinaer og båtforeninger kan leveres, men mot avgift som vanlig. Movar påpeker også at båtene må være fri for tekstiler, elektronisk avfall og annet farlig avfall.

Trebåtene blir sendt til forbrenning og plastbåtene til deponi, opplyser Hellem.

Kan en slik ordning bidra til å hindre maritimt avfall i havet?

– Det er det vi håper på. De som kommer med båtene sine er ofte de som tar ansvar, men dette er kanskje et skritt i riktig retning, svarer Hellem.