NAV holder ny jobbmesse i Moss

NY MESSE: Kent Olsen og Sabina Sidelko, markedskonsulenter i NAV, er klare med ny jobbmesse for jobbsøkende i mossedistriktet.

NY MESSE: Kent Olsen og Sabina Sidelko, markedskonsulenter i NAV, er klare med ny jobbmesse for jobbsøkende i mossedistriktet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere titalls jobber er ledige hos firmaene som stiller på jobbmessa i Samfunnssalen i Moss denne uka. Da kan du også få deg jobb i utlandet.

DEL

Arbeidsledigheten i Østfold har gått nedover det siste året. Tallene for mars viser at det er 4636 helt ledige personer i Østfold, en nedgang på 391 personer eller 8 prosent, fra mars i fjor.

– Vi må helt tilbake til mars 2008, før finanskrisen startet, for å finne et lavere ledighetsnivå for måneden mars enn det vi har nå, sier fylkesdirektør Sverre Jespersen i en pressemelding.

Og denne uken er det klart for årets første jobbmesse i regi av NAV. Sabina Sidelko og Kent Olsen, markedskonsulent i henholdsvis NAV Moss og NAV Rygge, forteller at det er i underkant av 30 firmaer som stiller på messa førstkommende torsdag.

– Vi har jobbet lenge med dette og føler vi har fått med firmaer med god bransje-spredning, sier Olsen.

Jobb i utlandet

Firmaene er primært fra mossedistriktet, men Grensetjenesten og Eures er også med og jobbene i utlandet er derfor innenfor rekkevidde.

– Man har et spesielt fokus på arbeidsledige i alderen 20-30 år, hvor man stadig ser en økning. I denne alderen er man ikke nødvendigvis like stedsbundet som ellers og derfor ønsker vi å vise at man kan arbeide enten nært i Sverige, som på Svinesund, eller i andre land i Europa, sier Sidelko.

Både Grensetjenesten og Eures er en del av NAVs tjenester. Begge stiller på jobbmessen og vil gi jobbsøkerne konkrete lister med jobber, men også rådgivning.

– Her kan man få hjelp med alt fra botilbud til spørsmål om skatt og andre regler, sier Olsen.

LES OGSÅ: Ny rekord på jobbmessen i fjor

LES OGSÅ: Trond Egil Arnesen (59) har søkt hundrevis av jobber (Krever innlogging)

Flytte på seg?

Han minner om at man som jobbsøkende bør åpne «jobbgrensen» for å sikre seg en jobb.

– Det er mange ledige jobber der ute, men man må nok være forberedt på å se på litt større geografiske områder. Vi forstår at det ikke er like aktuelt for alle, men det er nok noe flere bør tenke på og vurdere, sier han.

Derfor har de også med Topflight AS, et bemanningsfirma som ansetter kabinpersonale både i Norge og i utlandet, i tillegg til Topflight crew academy.

– De fikk autorisasjon før jul for å drive kursing av kabinpersonale. Det åpner muligheter for at man kan kurses først og deretter søke jobber, sier Olsen.

– Håpet er at det kommer mange til messen og at man stiller forberedt og tenker på dette som et jobbintervju, sier Olsen.

Artikkeltags