Gå til sidens hovedinnhold

Aberia Ung ble månedens bedrift

Artikkelen er over 4 år gammel

Aberia Ung fikk utmerkelsen månedens bedrift fra NHO Østfold for juni.

Hver måned kårer NHO Østfold månedens bedrift. For junimåned var det Aberia Ung som ble plukket ut. Selskapet jobber med ulike barnevernstjenester deriblant for enslige mindreårige asylsøkere.

– Vi jobber for at barn som lever under elendige kår skal utvikle seg på en god måte, sier Trine Bakkeli, direktør i Aberia Ung.

Bedriften har nylig flyttet til nye lokaler på Ekholt.

Driver omsorgssentre

De driver blant annet omsorgssentre for enslige mindreårige asylsøkere. Da det kom mange asylsøkere i 2015, tok de imot 52 barn mellom 10–15 år fra Afghanistan på kort tid. Barna ble plassert på seks ulike omsorgssentre. Blant annet i Vestby og på Jeløy.

Anne Grethe Klæboe, virksomhetsleder for enslige mindreårige asylsøkere, forteller at det var en krevende tid. Det kom mange barn på engang, de kunne ikke språket og de kom alene.

– Det er klart at sånne opplevelser gjør noe med deg, sier hun og legger til: 

– Vi i Aberia var jo en del av en dugnad på det tidspunktet. I ettertid har vi fått kjeft for å være profitører, men prisene var satt av staten. Og de som jobber her må ha et engasjement i bunn for å jobbe med dette, sier Klæboe.

Får ungdom ut i jobb

Regiondirektør i NHO Østfold, Roald Gulbrandsen, forteller at det er flere grunner til at Aberia Ung ble gitt en ekstra oppmerksomhet denne måneden, og nevner spesielt:

– Vi mener noe av det viktigste nå er å få ungdom mellom 18–30 år uten jobb i jobb. I Østfold er mange arbeidsledige, og denne bedriften utgjør en forskjell. Det er 100 årsverk her i Aberia.

I tillegg til å gi barn og unge muligheter ved å stille opp for dem som omsorgspersoner, vil Aberia Ung gjerne nå ut til bedrifter i Østfold.

– Vi vil også gjerne komme i kontakt med bedrifter i Østfold som vil ta imot ungdommen for hospitering eller praksisplasser, sier Bakkeli.

De har allerede noen som er ute i praksis, men det er ikke et systematisk samarbeid.

– Hyggelig å bli satt pris på

De forteller at de er i ferd med å lage et måleverktøy nettopp for å se om ungdommen kommer i utdanning eller jobb når de er ferdig med oppholdet sitt hos Aberia.

En annen grunn til at Aberia Ung ble valgt ut er ifølge Gulbrandsen i NHO at de er velferdsinnovatører.

– De jobber med innovasjon innen velferd og utgjør en viktig forskjell. De skaper nye tjenester innen velferdstilbud i Norge, som vi er avhengige av. Vi trenger denne typen bedrifter for å utvikle velferdstjenester.

Direktør i Aberia Ung, Trine Bakkeli, setter naturlig nok pris på å få anerkjennelse for den jobben de gjør.

– Det er hyggelig å bli satt pris på. Det er mange dyktige ansatte, ledere og stab her. Dette er en bransje og et område man må ha hjerte og engasjement i, sier hun.

Kommentarer til denne saken