Ny fastlege på Møllebyen Legesenter

Ståle Romstad gleder seg til å ta fatt på den nye jobben, og har god plass til å ta i mot nye pasienter (foto: Jappe Eriksson).

Ståle Romstad gleder seg til å ta fatt på den nye jobben, og har god plass til å ta i mot nye pasienter (foto: Jappe Eriksson).

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

- Her er det mange ledige plasser, og det er bare å ta kontakt, sier Ståle Romstad.

DEL

Etter at kommunen bestemte seg for å opprette en ny såkalt null-liste, var det Romstad som fikk tilbudet om ny jobb som fastlege ved Møllebyen Legesenter.

Romstad hadde sin første arbeidsdag i dag, og forteller om en rolig start med få pasientbesøk.

- Det har vel vært seks pasienter her i dag. Ellers har dagen vært mest preget av å komme overens med nye tekniske løsninger og rutiner, sier Romstad.

1172 ledige plasser

På Helseøkonomiforvaltningens liste over ledige fastlegeplasser i Moss er det ett navn som tydelig skiller seg ut. Bare 28 plasser er fylt opp på den nye fastlegens liste, det vil si at hele 1172 står ledige.

- Jeg håper jo listen vil fylle seg opp så fort som mulig for jeg jobber etter behov. Dersom det fortsatt blir mange ledige plasser fremover, vil jeg heller ikke jobbe 100 prosent, forklarer han.

Begynner for fullt august

For tiden avslutter Romstad et vikariat på et legesenter i Drøbak, og vil derfor jobbe litt fra og til utover sommeren. Fra og med andre uken i august vil imidlertid alle krefter brukes på jobben i Møllebyen.

– Her håper jeg å bli til jeg er en gammel mann, avslutter den nye fastlegen.
 

Artikkeltags