– 137 Luftving er et ord for historiebøkene nå

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Luftforsvarets flyplassdrift på Rygge er historie. Det ble markert med en seremoniell oppstilling i går.

DEL

– Takk for innsatsen alle sammen og lykke til videre i hver deres ferd.

Det var de siste ordene flystasjonssjef Rolf Folland ytret til 137 Luftving før flyplassdriften på Rygge ble avviklet. Etter seremonien var det en rørt Folland som snakket med Moss Avis (Trykk på hovedbildet for å se hele intervjuet med Folland.) Han trådte selv av som leder for flystasjonen.

– Det er veldig vemodig å legge ned 137 Luftving med 60 års historie. Du knytter mye følelser til en slik jobb og menneskene. 137 Luftving er et ord for historiebøkene nå, sier Folland like etter seremonien.

Han mener endringene som gjøres på Rygge vil styrke forsvaret totalt sett, blant annet fordi mer kompetanse samles på færre baser.

– For Rygge er dette et paradigmeskifte, men for Luftforsvaret er det ikke det. Dette er en del av den kontinuerlig endringen som forsvaret må gjennom. Omstillingen vil medføre en kraftsamling av kompetanse som er en fordel, avslutter han.

- Hipp som happ

Den ferske Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL), som takket av Rolf Folland under seremonien, mener det har lite å si om de forblir på Rygge eller flytter til Reitan etter 2020.

– Det blir litt hipp som happ, men jeg synes det var bra at flyttingen ble utsatt. Vi må ha kraft til å gjennomføre omstillingene i Luftforsvaret, og det klarer vi best på Rygge, mener GIL-leder Per Egil Rygg.

Se hele intervjuet med GIl-lederen her:

Den militære flyplassen på Rygge ble 60 år gammel.

Se flere videoer til høyre for artikkelen. (På mobil: Se nedenfor).

Les også:

Frp og Høyre mener de ikke sviktet Rygge

Rygges fremtid: Nå må det jobbes mot tre departementer

Moss Avis mener: - Nå starter neste runde

Artikkeltags