Det var en skuffet delegasjon fra Hølen som forlot rådhuset i Vestby i går kveld. Skole, oppvekst og kultur avholdt ekstraordinært møte om skolens skjebne. Hølen føler ikke at vedtaket gikk deres vei.

Da skolen ble stengt på grunn av lekkasjer, råte og sopp i 2009, ble bygda lovet ny skole.

Dette holdt fram til kommunevalget. Den nye posisjonen Høyre, KrF, Venstre og Frp stoppet skoleprosjektet i desember 2011, og utsatte det i to år.

Sterkt press

Et sterkt press gjør at partiene har valgt å løfte saken inn igjen, men noen ny skole blir det ikke.

Mandag kveld vedtok de borgerlige partiene å pusse opp nåværende bygningsmasse for 30 millioner kroner. Det settes videre av to millioner til oppgradering av det eldste bygget. Et nybygg  i to etasjer på til sammen 500 kvadratmeter, ligger også i pakken.

- Gledens dag

- Jeg trodde dette skulle være en gladmelding jeg, sa Høyres Lasse Løw, og mente at en befaring sist  fredag viste at skolen er i langt bedre stand enn først antatt.

For Hølen og partiene Ap og Sp var det ingen gledens dag. I 2009 ble det regnet på ulike alternativer og da kom man fram til at en full rehabilitering vil koste opp mot 60 millioner kroner.

- Det de borgerlige partiene har gjort, er å gi Hølen et ultimatum; 30 millioner eller ingenting, sier Trond Finstad (Ap) i utvalget.

Les mer om saken og hør flere reaksjoner i morgendagens Moss Avis.