Gå til sidens hovedinnhold

Ådne Søndrål ønsker IKEA velkommen til Vestby

Artikkelen er over 8 år gammel

Etter en knallsterk avslutning på fjoråret, åpner nå investorene bak merkevarebyen Norwegian Outlet i Vestby for utvidelser. Investor Ådne Søndrål mener en Ikea-etablering i nærheten av Norwegian Outlet vil styrke Vestby som handelsdestinasjon.

- Vi jobber med å utvide kapasiteten med 3000 kvadratmeter, kanskje delt på to utbyggingsetapper hver på 1500 kvadratmeter, sier det tidligere skøyteesset Ådne Søndrål som lenge har frontet prosjektet og som sammen med Trond Vegard Brattlie eier 40 prosent av Norwegian Outlet gjennom selskapet Fortus AS. Den andre store eieren er rederfamilien Glastad fra Farsund.

Et Ikea i Vestby ville vært helt fantastisk. Ikea er kanskje den største destinasjonsbyggeren i verden.

Opp 22 prosent

Hvor mange millioner kroner det omsettes for i butikkene fordelt på 12.000 kvadratmeter på Norwegian Outlet, er inntil videre en godt bevart hemmelighet, men omsetningen vokste i fjor med hele 22 prosent i et ellers flatt marked.

– Jeg vet nesten ikke om noen andre butikker som vokser like mye som de beste butikkene på Norwegian Outlet. Noen presterer på nivå med de aller beste i landet, sier Søndrål som kan opplyse at senteret nå får et tilskudd i form av en ny J-Star-butikk.

En stund vurderte Søndrål å selge seg ut av Norwegian Outlet. De tankene er ikke framme nå.

LES OGSÅ: IKEA-saken utsattes til mars

Selger ikke – ennå

– Vi driver med eiendomsutvikling og skal ikke sitte som eiere i all evighet, men noe salg er ikke på trappene nå. Vi jobber som om vi skal eie dette en god stund til. Konseptet i Vestby begynner å sitte, sier Søndrål som helt sikkert vil kunne mangedoble markedsverdien den dagen Ikea skulle etablere seg i Vestby.

– Et Ikea i Vestby ville vært helt fantastisk. Ikea er kanskje den største destinasjonsbyggeren i verden. De er dyktige på å «eie» kunden til lommeboka er tom. Det hører vel med til sjeldenhetene at folk går ut av Ikea og tenker at de skulle ha handlet enda mer. Ikea trekker kunder og oppmerksomhet på en helt unik måte, sier Ådne Søndrål.

LES OGSÅ: Full krig om IKEA i Vestby

Viktig for hele Vestby

Det er ikke bare Norwegian Outlet som sitter og håper på en Ikea-etablering i Vestby. Det samme gjør så å si hele resten av næringslivet i kommunen, og ikke minst kommunen selv. Hadde man allerede nå hatt en Ikea-avklaring, ville tilstrømningen til kommunen vært kraftig økt.

Store sportskjeder som G-Max har inntil videre takket nei til forespørsler om etablering i Vestby.
– For østfoldinger er Vestby i dag bare et strekk du kjører forbi. Det kan kanskje endre seg, men det skjer ikke før Ikea kommer. Å etablere seg nå for å være i forkant, ville for oss være et for risikabelt prosjekt. Da vil vi heller komme inn etter Ikea og nøye oss med en noe dårligere beliggenhet, sier kjedesjef i Gresvig, Henning Eriksen.

LES OGSÅ: Alle har en tomt til salgs for Ikea